Folytatódik-e az élkiemeltek parádéja? • SportTV

Folytatódik-e az élkiemeltek parádéja?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 25. 09:35    
Olvasási idő: 2 perc

Általában az 500-as ATP-tornákon az elődöntőkig előfordul jó néhány meglepetés. Most a bécsi és a bázeli viadalon könnyen előfordulhat, hohy a kétszer négy első kiemeltből akár 7 is elérheti a döntőbe jutásért folytatott mérkőzést. A két verseny hét negyeddöntőjéből a legjobbakat pénteken is természetesen megmutatjuk meg a Sport2-n, élőben vagy csúsztatott felvételről.

Dominic Thiem ha hetedszer is megveri Carreno Bustát, megjavítja bécsi tornacsúcsát. Ám neki ez aligha lenne elég… (Fotó: Getty Images)

BÉCSBEN

a 3. kiemelt Matteo Berrettini (a világranglistán: 11.) Andrej Rubjov (vlr.: 22.) ellen kezd a centerpályán, kettejük három összecsapása után az olasz 2–1-re vezet az orosz ellen. A második párban az első kiemelt Dominic Thiem (vlr.: 5.) csap össze a spanyol Pablo Carreno Bustával (vlr.: 34.). A hazai sztárnak egyik kedvenc ellenfele a gijóni, Barcelonában élő versenyző, eddigi mind a hat találkozójukat megnyerte! A legutóbbi az előző 1000-es tornán, Sanghajban a 32 között 7:6, 6:3-ra.

Karen Hacsanov Fucsovics Marci után most Diego Schwartzman ellen bizonyíthat újólag (Fotó: Getty Images)

Utánuk következik nem előbb fél hatnál a nap kiemelési számokat tekintve legrangosabb összecsapása, Diego Schwartzman (3. kiemelt, vlr.: 15.) és Karen Hacsanov (2., vlr.: 9.) ütközete. Az orosz fantasztikus erőben van, láthattuk (sajnos) Fucsovics Marci ellen az előző körben. Kétszer játszottak eddig egymással, mindkétszer tavalyelőtt, két egymást követő kemény pályás amerikai mestertornán, s mindkétszer döntő játszmára is sor került. Miamiben az argentin nyert, rövidítésben, Cincunnatiban az orosz, sima 6:3-as játszmában.
A nap záró meccsét a selejtezőből érkező, hol szlovén, hol brit (most éppen szlovén) színekben versenyző Aljaz Bedene (vlr.: 72.) játssza az „agyonüthetetlen” Gael Monfilsszel (4. kiemelt, vlr.: 14.). A francia kitartása érthető, noha többször is egészségi problémákkal küzd, még esélyes at év végi ATP Tour-döntő nyolcas mezőnyébe jutásra, ezért szeretne minél több pontot összekaparni Bécsben és a jövő heti párizsi mestertornán. A két játékosnak ez lesz az első mérkőzése a profi körversenysorozatban.

BÁZELBAN

csak három mérkőzésre kerül sor a negyeddöntőben, mert elmarad a svájci házi rangadó. Stan Wawrinka már csütörtökön bejelentette, hogy nincs abban az állapotban, hogy megmérkőzzön olimpiai bajnok páros társával, így a helyi és a tévés közönség eggyel kevesebb Federer-mérkőzést láthat a tornán.
Az első találkozón, még adásidőnk előtt az amerikai Reilly Opelka (vlr.: 37.) próbálja meg feltartóztatni Roberto Bautista Agutot (4. kiemelt, vlr.: 10.), akitől eddigi egyetlen találkozójukon, idén Sanghajban két szettben kikapott.

Alex de Minaurnak 250-es tornagyőzelme már van 21 évesen, 500-as tornán most juthat először elődöntőbe (Fotó: Getty Images)

Este 7 előtt nem kezdődik meg a Jan Lennard Struff (vlr.: 41.)–Alex de Minaur (vlr.: 28.) meccs, az egyetlen olyan találkozó pénteken, amelynek nincs kiemelt résztvevője. Méghozzá azért, mert a 2.-ként rangsorolt Sascha Zverevet az első körben kiverte az amerikai Taylor Fritz, őt viszont egy „next gen-ütközetben” – egy húszéves játszott egy 21 esztendőssel ­ – de Minaur búcsúztatta. A két negyeddöntős teniszező eddigi egyetlen mérkőzésén a fiatalabbik, az ausztrál győzött a tavalyi Indian Wells-i mestertornán, a 6:3-ra elvesztett első szett után két rövidített játszmában fordítva.
A nap – és vélhetőleg 2019 ATP 500-as tornáinak ­– utolsó negyeddöntőjére a 3. kiemelt Sztefanosz Cicipaszt (vlr.: 7.) és a szerb Filip Krajinovicsot (vlr.: 46.) szólítják pályára, hogy lejátsszák közös minitörténetük második mérkőzését. Az első az ifjú görög klasszis nyerte meg idén, a Roland Garros harmadik körben, heroikus, több mint három és félórás küzdelemben 7:5, 6:3, 6:7(5), 7:6(6)-ra.

Sport2 17:30-től  ATP 500-as versenyek, Bécs és/vagy Bázel, negyeddöntő (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Machán Róbert)