Szupersztárok mindkét helyszínen • SportTV

Szupersztárok mindkét helyszínen

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 27. 12:00    
Olvasási idő: 2 perc

Szerdán folytatjuk közvetítéssorozatunkat a két 500-as ATP-tornáról, Dubajból és Acapulcóból. Előbbin pályára lép Fucsovics Márton, Roger Federer és Nisikori Kej, Acapulcóban Rafa Nadal és Sascha Zverev is..

DUBAJBAN

a centerpálya első mérkőzésén az első kiemelt Nisikori Kej (a világranglistán: 6.) lép pályára a lengyel Hubert Hurkacz (vlr.: 77.) ellen. A két játékos még sosem játszott egymással, minden tényező az ázsiai bajnok mellett szól. A következő párban a centeren Gael Monfils (vlr.: 23.) és Markosz Bagdatisz (vlr.: 123.) csap össze, de ha tárgyalásaink sikerrel járnak, mi a 2. pályáról Fucsovics Marci (vlr.: 35.) mérkőzését közvetítjük a Raonic-verő Jan-Lennard Struff (54.) ellen. Éljátékosunk most először küzd meg a nála egy évvel idősebb német teniszezővel, aki nemcsak Raonicot tudta már legyőzni, hanem tavaly például Berdych és Cilic ellen is győztesen hagyta el a pályát. A harmadik találkozót a központi pályán nem előbb mint délután 4-kor Roger Federer (vlr.: 7.)  játssza a nála csupán két évvel fiatalabb, 35 esztendős Fernando Verdascóval (vlr.. 32.), akit 2005 és 2015 között féltucat mérkőzésük mindegyikén legyőzött. A legutóbbi, négy évvel ezelőtti csatájukat éppen Dubajban vívták, ezen ugyanebben a fázisban  6:4, 6:3-ra nyert a svájci maestro.
A nap záró mérkőzése a 6. kiemelt Borna Coricé (vlr.: 18.), akinek az ifjúság nevében egy másik veterán, Tomás Berdych (vlr.: 88.) ellen kellene bizonyítania. Kettejük összmérlege eddig abszolút a cseh fölényét mutatja: három csörtéjük mindegyikét megnyerte, igaz, a meccstrióra még 2015–2016-ban került sor. (Ezt a mérkőzést valószínűleg felvételről tudjuk mutatni az Olasz Kupa-elődöntő miatt.)

ACAPULCÓBAN

a szokásos éjjel 1-es időpontban kezdünk, Stan Wawrinkával (vlr.:42.) és a 7. kiemelt Steve Johnsonnal (vlr.. 36.). Ők 2–1-re állnak egymással, eddig csak nagy tornákon küzdöttek meg.  2015-ben a Roland Garroson, két évre rá az ausztrál openen a svájci, tavaly a római mestertornán az amerikai bizonyult jobbnak, egyformán szettveszteslg nélkül. A középső meccsen az első kiemelt Rafa Nadal (vlr.. 2.) csap össze a zseniális képességekkel megáldott, de hebehurgya ausztrál Nick Kyrgiosszal (vlr.: 72.), akitől már kétszer is kikapott, igaz, háromszor meg legyőzte. A magyar idő szerint hajnali-kora reggeli meccsen ismét a szabad kártyás, korábbi négyszeres (2010–12, 2015) itteni bajnok David Ferrer (vlr.: 145.) mérkőzik meg a 2. kiemelt Alexander Zverevvel (vlr.: 3.). Ők is ötször játszottak eddig, az első kettőt a veterán spanyol, az utóbbi hármat az ifjú német nyerte meg.

ATP 500-ES TENISZTORNÁK. Sport2 11:00, 16:00 és 23:00 (utóbbi felv.) Dubaj, 2. forduló (kommentátor: Kaplár F. József); Sport2 1:00   Acapulco, 2. forduló (kommentátor: Haraszti Ádám)