Egy órakor folytatjuk Fucsovics Marcival • SportTV

Egy órakor folytatjuk Fucsovics Marcival

Sport TV avatar Sport TV 2019. 06. 19. 08:10    
Olvasási idő: 2 perc

Versenyszervező tervez, az időjárás végez – ferdíthetnénk el az ismert mondást teniszre és Angliára, különösképpen Londonra alkalmazva. A Queens Club versenyém, a Feaver-Tree Championshipsen kedden egyetlen percet sem játszottak az égi áldás miatt – a rendezők áttolték és besűrítették a programot szerdára. Minket ez annyiból érint, hogy Fucsovics Marci meccsét előrehozták az induló időpontra és az 1-es pályán játsszák – azaz mindenképpen adni fogjuk – persze csak ha az égiek is úgy akarják…

Jő lenne Marciról hasonló képet látni úgy 3 óra körül Londonból is… (Fotó: Getty Images)

HALLÉBÓL
kezdünk persze, ahol mindig egy órával korábban kezdenek, s ahol jóval előbbre tart a verseny. Ráadásul befedhető a centerpálya, azaz a tévénézők sem maradhatnak élő meccs nélkül. Az első meccset au idén rapszodikusan teljesítő belga David Goffin (a világranglistán 22.) játssza a moldáv Radu Albottal (vlr.: 41.). Korábban kétszer csaptak össze, mindkétszer két éve, mindkétszer a belga nyert döntő szettben, az összesen hat játszmának a fele rövidítéssel ért véget. Ha itt is lesz tie-break, aligha adjuk végig a meccset, mert egykor kezdenek Marciék 840 kilométerrel keletebbre.
A második párban a küzdőképes hazai Jan-Lennard Struff (vlr,: 36.) mérkőzik meg pályája során először a 3. kiemelt orosz Karen Hacsanovval (vlr.: 9.). Utánuk jön a selejtezőből érkező ukrán Szerhij Sztahovszkij (vlr.: 123.), aki két, egyaránt négy éve szettnyerés nélkül elvesztett meccs után szeretne javítani a francia Pierre-Hugues Herbert (vlr.: 43.) ellen. A napot egy újabb kiemelt zárja egy másik „kvalissal”. A 4.-ként rangsorolt Borna Coric (vlr.: 14.) és az előküzdelmekből érkező portugál Joao Sousa (vlr.: 71.) először csap össze a profik között.

LONDONBÓL
tehát  Fucsovics ls a nála évtizeddel idősebb Feliciano López mérkőzésével kezdünk. Ismételjük meg: noha Marci  62 hellyel jobban áll a világrangsorban, a spanyol remek füves pályás játékos, a kor- és ranglistakülönbség diktálta látszat ellenére nem feltétlenül a mi fiunk a favorit.
Eközben a centerpályán Juan Martín del Potro küzd a kanadai Denis Shapovalovval, ha az a hosszabb meccs, azzal folytatjuk.  Ha rövidebb, bekapcsolódunk Stan Wawrinka és az angol  Daniel Evans találkozóját. A harmadik mérkőzésen az első kiemelt Sztefanosz Cicipasz (vlr.: 6.) meccsel a hazaiak menőjével, Kyle Edmunddal (vlr.: 30.), először játszanak egymással. Végül estére az örök ígéret Grigor Dimitrov meccse marad egy másik ígéretes kanadaival, a 8. kiemelt, vasárnap Stuttgartban rövid pályafutása harmadik döntőjét is elvesztő Felix Auger-Aliassime-mal (vlr.: 21.). Valamennyi meccs ígéretesebb a hallei centerpálya programjánál, így könnyen lehet, hogy végig Londonban maradunk a képpel – ha Esőisten megkegyelmez ezúttal az angol fővárosnak…

Sport2 12:00-tól ATP 500-as tornák, Halle és London, második és forduló (kommentátor: Kaplár F. József)