Az első kiemeltek nehéz napja • SportTV

Az első kiemeltek nehéz napja

Sport TV avatar Sport TV 2019. 06. 20. 02:35    
Olvasási idő: 2 perc

Federernejl régi tivális lsz az ellenfele a hallei myolcaddöntőben (Fotó: Getty Images)

HALLÉBAN
Szokás szerint délben kezdődik a centerpálya programja, méghozzá olasz házi rangadóval, amely egyszersmind generációs ütközet is. A múlt héten Stuttgartban győztes Matteo Berettini (a világranglistán 22.) játszik Andrea Seppivel (vlr.: 69.), aki közel évtizeden át kettesben vitte az olasz férfitenisz zászlaját Fogninivel. Az „öreg” már csak selejtezőből tud felkerülni a főtáblára egy 500-as tornán, az első körben egy hazai kvalist győzött le, s eddigi egyetlen meccsüket is ő nyerte ifjabb honfitársa ellen. Történetesen éppen Halléban, tavaly az első fordulóban, szettveszteség nélkül. A második párra jut már kiemelt is, a hetedik Roberto Bautista Agut (vlr.: 20.), aki egy másik öreg harcossal, Richard Gasquet-vel (vlr.: 54.) mérkőzik meg. Ők már háromszor is összecsaptak a múltban, igaz legutóbbi csatájuk óta négy év telt el. A spanyol 2-1-re vezet, füvön most játszanak először. A második két meccs a „nagyoké”, Először Alexander Zverev (2. kiemelt, vlr.: 5.) játszik az amerikai Steve Johnsonnal (vlr.: 67.), akit eddigi egyetlen találkozójukon három éve Miamiben két tie-breakes szettben győzött le.
A zárómeccs a teniszfejedelem Roger Federeré (vlr.: 3.), aki réges-régi riválissal, Jo-Wilfried Tsongával (vlr.: 77.) játszik, aki szabad kártyával került  mezőnybe. Kettejük 2009 óta vívott 17 meccséből 11-et a helvét zseni nyert meg, ugyanakkor a legutóbbin 2016-ban és az egyetlen füves pályás mérkőzésükön 8 éve Wimbledonban az emlékezetes negyeddöntőben a francia bizonyult jobbnak.
  

LONDONBAN

az esőhátrány miatt a szokottnál egy órával korábban, azaz ugyancsak délben kezdenek, elsőként a címvédőként is csak 8. kiemelt Marin Cilic (vlr.: 14.) lép a centerpálya füvére a masszív argentin Diego Schwartzman (vlr.: 23.) ellen). Ők tavalyelőtt és tavaly összesen háromszor meccseltek, kétszer a horvát nyert, az egyetlen Schrwartzman-siker viszont a 2017-es US Open 3. fordulójában született, amelyen Cilic címvédőként szerepelhetett. Ezután fejezi be az első kiemelt Sztefanosz Cicipasz (vlr.: 5.) első fordulós meccsét a brit Kyle Edmunddal (vlr.:30.), amely szerdán este a görög 1:0-s szettelőnyénél a második játszmában 3:3-as állásnál szakadt félbe. Harmadik párként a 7. kiemelt Stan Wawrinka (vlr.: 19.) harcol meg a hosszúsági társvilágrekorder Nicolas Mahut-val (vlr.: 171. – ki ne emlékezne 2010-es epikus háromnapos csatájára John Isnerrel?). Új csak egyszer játszottak korábban, azt a meccset 6 éve s’Hertogenboschban füvön éppúgy a  francia nyerte meg, mint két korábbi, nem profiként vívott ütközetüket. Az összesen három meccs során Wawrinka még szettet sem tudott nyerni!  Az utolsó mérkőzésre visszatér a centerpályára a Cicipasz–Edmund találkozó győztese, hogy megmérkőzzön a már kedden a nyolcaddöntőbe jutó Jérémy Chardyval (vlr.: 65.)

Sport2 12:00-tól ATP 500-as tornák, Halle és London, második és forduló (kommentátor: Fazekas Erzsébet és Haraszti Ádám)