Fucsó-rajt a 2016-os bajnok ellen

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 13. 08:58    
Olvasási idő: 2 perc

A rotterdami korábbi győztesek közül az idén már a második fordulóba jutott Tomás Berdych (2014) és Stan Wawrinka (2015), s játszhat ezért szerdán Jo-Wilfried Tsonga (2017) is. Reményeink szerint a 2016-os győztes azonban nem jut el odáig...

A magyar éljátékos, Fucsovics Márton idei első ATP 500-as torna-mérkőzését a Sport2-n láthatják

A három évvel ezelőtti bajnok ugyanis Martin Klizan. A most 29 éves pozsonyi fiatalember lesz Fucsovics Márton első ellenfele. A mérkőzést nem a center-, hanem a másik pályán játsszák, amelyről ugyanúgy van tévéközvetítés (ez kötelező az ATP 500-as tornákon), így éljátékosunk bemutatkozó mérkőzését tudjuk közvetíteni 11 órától az Ahoy Arenából. Klizannak 2016 volt a csúcséve, 6 eddigi tornagyőzelméből kettőt akkor aratott, a rotterdami versenyen kívül a hamburgi, salakos 500-ason győzött. Most a szlovák versenyző – aki a legfrissebb világranglistán 39., azaz éppen a mi Marcink mögött áll – a holland kikötővárosba szintén Szófiából érkezett, ahol a másik ágra sorsolták, mint Fucsovicsot, de éppúgy Medvegyev állította meg a negyeddöntőben  (6:4, 6:1), ahogy a mi Mártonunkat is legyőzte. A két játékos eddig egyszer csapott össze egymással,  2017-ben az emlékezetes pozsonyi szlovák-magyar Davis-kupa-találkozón Fucsovics négy játszmában (3:6, 6:3, 6:3, 7:5) bizonyult jobbnak.

A második találkozóra visszatérünk a centerpályára, ahol Fucsovicsék meccse idején mindkettejük szófiai legyőzője, Daniil Medvegyev játszik a francia Jérémy Chardyval. A  soron következő találkozó résztvevői Jo-Wilfried Tsonga (vlr.: 140.) és Thomas Fabbiano (vlr.: 86.). A  különbség megtévesztő, Tsonga tavaly februártól szeptemberig nem játszhatott, súlyos térdfájdalmai, majd -műtétje miatt. Ebben az évben kiváló formában kezdett, Brisbane-ben elődöntős volt, az ausztrál openen csak a győztes Djokovics állította meg, a múlt héten Marseille-ben megnyerte a 250-es tornát. Az olasszal, aki 29 éves létére eddig csupán 61 profi mérkőzést számlál, még nem játszott.

Szefanosz Cicipasz  a Federer elleni Australian Open-csodával sokak kedvence lett (Fotó: Getty Images)

A harmadik mérkőzést nem előbb mint fél 3-kor Damir Dzumhur (vlr.: 56.) játssza a 3. kiemelt Sztefanosz Cicipasszal (vlr.: 12.). A két játékos három meccset vívott eddig tavalyelőtt és tavaly, a bosnyák 2-1-re vezet. Persze, Melbourne óta a görögök ifjú titánja csaknem mindenki ellen esélyes. Elvégre aki Federert egy Grand Slamen legyőzi…
Az esti programban már második fordulós mérkőzéseket játszanak. Először a 4. kiemelt Milos Raonic (vlr.: 14.) csap össze Stan Wawrinkával (vlr.: 68.). Ők ketten 2012 óta 7 mérkőzést vívtak, 3-3-at 1000-es tornán és Grand Slamen. Egyet csak kisebb tornán, speciel pont a rotterdami 500-ason. Azt Wawrinka az elődöntőben két rövidített szettben nyerte meg, talán pont az a meccs tesz köztük egy győzelemnyi különbséget (4-3). A nap záró találkozója egy másik korábbi bajnok, Tomás Berdych (vlr.: 59.) és a 10. kiemelt Denis Shapovalov (vlr.: 25.) csörtéje. Ők 1–1-re állnak egymással, tavalyelőtt a Queens Club versenyén füvön a cseh, tavaly a római 1000-esen salakon a kanadai győzött, mindkét meccs döntő játszmában ért véget.

ATP 500-as torna, Rotterdam. Sport2 11:00 az 1. forduló, 19:00 a 2. forduló mérkőzései (kommentátor: Ágai Kis András, Haraszti Ádám, illetve Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs)

Cookie beállítások