Fucsovics visszavágna Melbourne-ért • SportTV

Fucsovics visszavágna Melbourne-ért

Sport TV avatar Sport TV 2019. 09. 19. 08:55    
Olvasási idő: < 1 perc

Az első fordulóban 1:5, 15:40-ről feltámadó és fordító Fucsovics Marcinak most fordított szerepben kell fellépnie Szentpétervárott az ATP-torna második körében. Szerdán ő volt az esélyes, most az lenne az igazi meglepetés, ha sikerülne visszavágnia a jóval magasabban rangsorolt, a versenyen 4. kiemeltként induló Borna Coricnak.

A visszavágás az egyetlen eddigi találkozójukért lenne esedékes, amely az idei ausztrál open második fordulójában történt. Akkor Marci ha nem is súlyos, de elég egyértelmű vereséget szenvedett három játszmában (6:4, 6:3, 6:4) a horvátok Cilic mögött második számú játékosától.  A magyar élversenyzőnél öt évvel fiatalabb, zágrábi (de Dubajban bejelentett lakos) jobbkezes játékos 49 hellyel áll jobban a világrangsorban Marcinál, három évvel később lépett a profik táborába, de összesített és idei győzelem-vereség mutatója is jobb a magyar teniszezőnél (142/121– 67/66, ill. 23/15 – 20/22). Két tornát nyert eddig, Marci egyet, igaz, egyikük sem idén.
Egyéniben legutóbb mindketten az US Openen léptek fel, Marci óriási, ötszettes meccsen kapott ki a grúz Baszilasvilitől, Coric előbb három játszmában megverte az orosz Donszkojt, ám utána a 64 között nem tudott kiállni a később az elődöntőig menetelő bolgár Dimitrov ellen.

Azóta Marci részt vett az ukránok elleni győztes Davis-kupa bennmaradási csatán az ukránok ellen, Coricnak nem kellett játszania, mert a horvát együttes alanyi jogon tagja a november végi madridi Dk-nagydöntő 18 csapatos mezőnyének.
A mérkőzés a nyolcaddöntő forduló első találkozója, csütörtök délben kezdődik a centerpályán. A győztes a norvég Casper Ruud és az olasz Salvatore Caruso találkozójának továbbjutójával csap össze a negyeddöntőben.

Sport1 12:00 ATP 250-es verseny, Szentpétervár, 2. forduló, Fucsovics–Coric (kommentátor: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor: Köves Gábor)