Marci a salak „trónörököse” ellen • SportTV

Marci a salak „trónörököse” ellen

Sport TV avatar Sport TV 2019. 07. 24. 10:11    
Olvasási idő: 2 perc

Ha Nadal a salak pályák sokszorosan (Párizsban például 12-szer) megkoronázott királya, akkor Dominic Thiem a koronaherceg, azaz az eljövendő uralkodó. Ha lesz türelme kivárni a spanyol visszavonulását (7 évvel fiatalabb), esztendőkön keresztül ő uralhatja majd a salakos talaj versenyeit. A magyar éljátékosnak vele kell megküzdenie szerda délután Hamburgban.

Fél 12-kor a híres Rothenbaumon a norvég Casper Ruud (a világranglistán: 69.) és az orosz Andrej Rubljov (vlr.: 76.) kezdi meg a nyolcaddöntő centerpályás küzdelmeit, a 20 éves oslói fiatalember a holland Haasét, a nála egy évvel idősebb moszkvai játékos a chilei Garint búcsúztatta az első körben, egymás ellen még nem játszottak. Őket követi a francia házi ütközet Jérémy Chardy (vlr. 77.) és Richard Gasquet (vlr.: 65.) között. Mivel a két muskétás elég tapasztalt – 32, illetve 33 esztendős – , nem csoda, hogy már hét meccsük van a touron 2009 óta. Gasquet 5–2-re vezet a párharcban, ő nyerte kettejük egyetlen fináléját is tavaly s-Hertogenboschban. Érdekes, hogy a 7 meccsen összesen ötször rövidítésre is sor került az egyik játszmában, éppen azon az ötön, amit a béziers-i, de Neuchatelben bejelentett fiú nyert meg, ha nem jutottak el rövidítésig, azaz a másik kettőn a paui, de papíron Londonban élő teniszező győzött.

Fucsovics Marcinak a világ második salak pályás játékosa ellen kell helytállnia a hamburgi Rothenbaumon (Fotó: Getty Images)

A harmadik mérkőzést nem előbb mint délután 3-kor kezdik, ezen kellene Fucsovics Marcinak minél derekasabban helytállni a „salakherceg” Thiem ellen. Nyilvánvalóan a verseny első kiemeltje, a világ-4. osztrák fiú az esélyesebb, de Marci Kohlschreiber ellen nyújtott kemény, ám megfontolt, harcos játékával jócskán megnehezítheti a favorit dolgát. Thiem egyébként csupán harmadszor indul Hamburgban, 2014-ben a későbbi győztes argentin Leonardo Mayertől kapott ki a nyolcaddöntőben, tavaly pedig Nicolás Jarry búcsúztatta egy körrel később, azaz a Rothenbaumon eddig csak dél-amerikaitól szenvedett vereséget.

Fél 7-től a nap záró mérkőzését szintén dél-amerikai teniszező, a vasárnap a bastadi döntőben fellépő és vereséget szenvedő argentin Juan Ignacio Lóndero (vlr.: 56.) játssza a a címvédőként 4. kiemelt Nikoloz Baszilasvilivel (vlr.: 16.). A két fővárosi illetőségű játékos eddigi egyetlen tour-csatájából a Buenos Aires-i  került ki győztesen, méghozzá a Roland Garroson győzött az idén, sima három szettben. A tbiliszi fiatalember viszont „500-as specialista”, eddigi mindkét tornagyőzelmét ebben a versenytípusban érte el, tavaly Hamburgban és Pekingben, a másik két fináléját elvesztette, de azok 250-es besorolású tornák voltak. Persze, a döntő még odébb van, a tét egyelőre még a negyeddöntőbe jutás.

ATP 500-as verseny, Hamburg. Sport2 11:30 és 18:30 a második forduló (nyolcaddöntő) mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József)