Marci visszavágna a helyi hősnek • SportTV

Marci visszavágna a helyi hősnek

Sport TV avatar Sport TV 2019. 07. 22. 08:06    
Olvasási idő: 2 perc

Fucsovics Márton a Wimbledon óta tartó röpke pihenőt követően ismét beszáll az ATP Tour körforgásába. 
Nyitó találkozóját a hamburgi 500-as versenyen a híres Rothenbaum centerpályáján játssza, így önök sem maradhatnak ki belőle.

Még mielőtt megmutatnánk Marci első mérkőzését, előbb kezdetként egy német-cseh összecsapást követítünk fél 12-ről. Ezen  a szabad kártyával induló 20 esztendős Daniel Altmaier (a világranglistán 435.)  csap össze a jobb napokat is látott szlovák Martin Klizannel (vlr.: 61.), akivel ez lesz az első mérkőzése.
Nem előbb délután 1-nél lép pályára Fucsovics, akiben aligha ébreszt kellemes emlékeket az ellenfél személye és egy H-betűvel kezdődő 500-as németországi torna helyszínként. A világrangsorban 39. magyar éljátékos eddigi egyetlen mérkőzését a hazaiak veterán klasszisával, Philipp Kohlschreiberrel ugyanis tavaly Halléban játszotta, szintén az első fordulóban, s az bizony nem végződött jól. 1:1-es szettaránynál és a német 2:1-es vezetésénél a döntő játszmában ugyanis Marcinak combhúzódás miatt fel kellett adnia a folytatást. Most azonban nem füvön, hanem salakon, nem Halléban, hanem Hamburgban játszanak, és a 8 évvel idősebb, 35 éves „lokalmatador” húsz hellyel Marci mögött áll a világrangsorban. Marcinak most harmadszor játszik a kikötőváros  nagy versenyén, tavalyelőtt már a selejtező első fordulójában búcsúzott a német Strebével szemben, tavaly a főtábla első körében az uruguayi Cuevastól kapott ki két sima szettben. Kohlschreiber viszont 17 éve (!), 2002-ben kezdett a Rothenbaumon, az akkor még 1000-es torna első fordulójában az 1. kiemelt Lleyton Hewitt-tól elszenvedett vereséggel. 2005 óta egyetlen kivétellel minden esztendőben szerepelt, ez lesz tehát 16. fellépése a hamburgi viadalon. A csúcsot az 2014-es és a 2017-es elődöntő jelentette, mindkétszer egy Mayertől, előbbin az argentin Leonardótól, utóbbin a honfitárs Floriantól szenvedett vereséget a döntő kapujában. A német versenyeken egyébként általában jól megy neki, 18 eddigi fináléjából 9-szer hazai versenyen jutott el a végküzdelemig (4 győzelem, 5 vereség).

Benoit Paire honfitárssal meccsel az első fordulóban (Fotó: Getty Images)

A magyar-német csata után egy francia „házi ütközet” következik, Benoit Paire (vlr.: 28.) küzd meg Jérémy Chardyval (vlr.: 77.), s bár már 12 esztendeje profiskodnak együtt, ez lesz az első hivatalos mérkőzésük a touron. A napot a már említett Leonardo Mayer (vlr.: 51.) zárja egy másik wild cardos némettel, a mindössze 18 esztendős Rudolf Mollekerrel (vlr.: 150.). Az argentinnak kedvenc versenye a hamburgi: öt ATP-döntőjéből hármat a Rothenbaumon vívott meg, 2014-ben – amikor megverte Kohlschreibert – és 2017-ben győzött, tavaly meg az élete első versenyét megnyerő Baszilasvilitől szenvedett vereséget, három játszmában