Fucsovics: orosz "kezdővel" hangolás Pétervárott • SportTV

Fucsovics: orosz „kezdővel” hangolás Pétervárott

2019. 09. 18. 06:38    
Olvasási idő: < 1 perc

Fucsovics Marci folytatja „exszovjet” napjait. Élversenyzőnk az Ukrajna elleni Davis-kupa-mérkőzés után (győzelem és vereség egyesben, győzelem párosban) Oroszországban, a szentpétervári ATP 250-es tornán folytatja szereplését a profi körversenyen. Nyitó mérkőzéséről mi sem maradhatunk le!

Marcinak nem túl márkás ellenfelet juttatott a sors(olás).  A világranglistán jelenleg 197. orosz fiatalemberrel, a 26 esztendős, volgográdi illetőségű Alekszej Vatutyinnal kezd, aki eddigi karrierját jobbára chellengerversenyeken és selejtezőkben futotta. Idén egyetlen meccse van ATP-főtáblán, méghozzá a Roland Garroson, ahol az első körben a francia Corentin Moutet-től szenvedett háromszettes vereséget, kétszer 6:4-gyel és egy rövidítéssel. Intő jel lehet Marci számára, hogy előtte a selejtező harmadik körében éppen Szergej Sztahovszkijt győzte le (6:4, 1:6, 6:3-ra), akitől bajnokunk egyesben kikapott vasárnap a Davis-kupában. Vatutyinnak egyébként nem Marci lesz az első magyar ellenfele: ha nem is ATP-főtáblán, hanem challengerversenyen, de háromszor is megmérkőzött Fucsovics Dk-csapattársával, Balázs Attilával – idén Tuniszban, tavaly Alicantében és 2016-ban Budapesten – , s mindháromszor nyert szett nélkül veszített.
A szentpétervári találkozó esélyeiről a világranglistás helyezések differenciáján (a 197. játszik a 66. ellen) kívül sokat mond a rutinkülönbség: Vatutyinnak ez lesz élete mindössze hatodik ATP-főtáblás mérkőzése (győzelem-vereség mutatója: 2-3), míg Marcinak a 133. Eddig 66 győzelmet aratott és 66 vereséget szenvedett, reméljük, a mérleg nyelve most a „jó” irányba billen el…
A mérkőzés győztese a második körben a 4. kiemeltként erőnyerő horvát Borna Coriccsal mérkőzik meg.

Sport2 14:00 ATP 250-es verseny, Szentpétervár, első forduló (kommentátor: Kaplár F. József)