Fucsoviccsal és Federerrel kezdünk Dubajból • SportTV

Fucsoviccsal és Federerrel kezdünk Dubajból

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 25. 09:22    
Olvasási idő: 2 perc

Kétszer egy után jön a kettő: a rotterdami és a riói 500-as tornára most ráduplázunk. Hétfőtől két tornát is folyamatosan nyomon követünk. Nap közben Dubajból, éjszakánként Acapulcóból közvetítünk. Előbbi tornán két versenyzőt követünk kiemelt figyelemmel. Éljátékosunkat, Fucsovics Mártont és a 100. ATP-versenygyőzelmére készülő Roger Federerre. Mindkettejüket meg is tudjuk mutatni az első napon.

DUBAJBÓL éppen Fucsovics Marci (a friss világranglistán: 35.) mérkőzésével kezdünk. Bajnokunk a bosnyák Damir Dzumhur (vlr.: 50.) ellen lép az 1-es pályára – így külön kellett megrendelnünk a mérkőzésének közvetítését, de örömmel tettük. A két teniszező egyszer már megmérkőzött egymással az ATP touron, tavaly Sanghajban az első körben a mi fiunk két sima játszmában győzött. (A teljességhez tartozik, hogy 2011-ben és 2014-ben is összecsapaak már egy horvátországi és egy olaszországi challengerversenyen, s mindkétszer Dzumhur volt a jobb, két szettben.)
A mérkőzés után a centerpályára kapcsolunk, ahol a grúz Nikoloz Baszilasvili (vlr.: 19.) küzd meg a 4. kiemelt orosz Karen Hacsanovval (vlr.: 12.). Nekik két korábbi csatájuk is volt már, 2016-ban Bécsben és tavalyelőtt Isztambulban egyaránt Hacsanov nyert. (Két challengertornán korábban viszont egyformán Baszilasvili győzött.)
Nem előbb mint délután 4-kor lép pályára Roger Federer, a 2. kiemelt (vlr.: 7.), aki egyik kedvenc ellenfelével, Philipp Kohlschreiberrel (vlr.: 31.) játszik. A 2004-os hallei elsőtől  a tavalyi rotterdami legutóbbi találkozójukig 13 mérkőzést vívtak, és mind a 13 a svájci zseni győzelmével végződött.
A nap záró párjaként  a spanyol Roberto Bautista Agut (vlr.: 18.) és a szabad kártyás indiai Ramkumar Ramanathan (vlr.: 137.) csatázik egymással. Bautista 405 és az indiai 43 eddigi tour-meccsének nincs közös pontja, először  mérik össze tudásukat.

ACAPULCÓBÓL éjjel 1-től John Millman (vlr.: 44.), a 8. kiemelt ausztrál mérkőzésével kezdünk, aki a selejtezőből feljutó spanyol ”régi motorossal”, Marc Granollersszel (vlr.:  115.) csap össze. Ezután Stan Wawrinka (vlr.: 32.) találkozója következik az ugyancsak a kvalifikációból felkerülő amerikai Ryan Harrison ellen. A napot az amerikai fiatal klasszis, a 6. kiemelt Frances Tiafoe (vlr.: 34.) zárja az ausztrál Jordan Thompson (vlr.: 79.) elleni összecsapásssal. Mindhárom új párosítás, azaz a játékosoknak ez lesz első egymás elleni meccse a profi körversenyen.

ATP 500-AS  VERSENYEK. Sport2 11:00-től Dubaj, az 1. forduló mérkőzései (kommentátor: Ágai Kis András, Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs); Sport2 1:00-től Acapulco, az 1. forduló mérkőzései (kommentátor: Fazekas Erzsébet)