Előrehozott döntő Tokióban

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 05. 02:16    
Olvasási idő: 2 perc

Érdekes elődöntő-párosítások alakultak ki a két távol-keleti főváros 500-as tenisztornáján. A japán versenyen egy könnyűsúlyú és egy ólomsúlyú mérkőzéstb rendeznek, míg a kínai tornán – ritka kivételként ezen a szinten – az első négy kiemelt alkotja az elődöntő mezőnyét. A négy mérkőzés közül hármat élőben, egyet csúsztatva, egyórás összefoglaló formájában mutatjuk meg teniszkedvelő nézőinknek.

Sascha Zverev a tavalyi 2. fordulós kiesés ztámn az idén már a döntőért dzállhat harcba (Fotó: Getty Images)

TOKIÓBÓL…

… ezúttal 6-kor kapcsoljuk a jövő évi olimpia leendő teniszszínhelyét.

A első találkozón két meglepetésember csap össze, két tengerentúli teniszező. Az amerikai Reilly Opelka (vlr.: 53.) az ausztrál John Millman (vlr.: 80.) ellen lép pályára. A két versenyző közül Opelka volt már ATP-döntőben, az idén februárban New Yorkban, ahol a döntőben egy selejtezőból odáig jutó kanadai játékost meg is vert. Most az elődöntőben találkozik egy „kvalissal”. Temészetesen, hogy ide eljussanak, nagymenőket is le kellett győzniük, az amerikai a honfitárs Taylor Fritzet és Gilles Simont, az ausztrál az idén Opelkához hasonlóan első ATP-tornagyőzelmét megszerző Adrian Mannarinót tüntette el a mezőnyből. Millman életében másodszor játszik elődöntőt a touron, tavaly áprilisban a budapesti 250-es tornán megverte Aljaz Beenétm de a fináléban kikapott az akkor szintén karrierje első tornáján diadalmaskodó olasz Cecchinatótól.

A második találkozón az 1. és a 3. kiemelt, azaz a világelső Novak Djokovics csap össze a 15. David Goffinnel. Bár Djoko a második körben szettet veszített Szoeda ellen, a negyeddöntőben „űrtenisszel” verte meg Lucas Pouille-t, Goffin ugyancsak valósággal elsöpörte a koreai Csungot. Kettejük örökmérlege meglehetősen egyoldalú, a szerb 7 partijukból 6-ot megnyert, az egyetlen Goffin-siker tavalyelőtt Monte-Carlóban született, a negyeddöntőben három játszmában, a döntő szettben 7:5-ös eredménnyel.
Ha csütörtöki formájukat meg tudják ismételni, remek csatára számíthatunk, amelynek győztese a végső győzelem nagy esélyese is lesz egyben a vasámapi döntőben.

PEKINGBEN…

… az elődöntőne csak kiemelt jutott be, méghozzé az első négy, az 500-as tornák idei sorozatában először. (Az inverzére, hogy csupa nem kiemelt jusson be, is volt már példa 2019-ben.) Talán mindkét párosításban nüanszok dönthetnek,

A délutáni, nem előbb mint fél 11-es mérkőzést teljes egészében tudjuk adni, ezt az első kiemelt Dominic Thiem (vlr.: 5.) játssza a negyedik kiemelttel, Karen Hacsanovval (vlr.: 9.). Eddig kétszer meccseltek a touron, mindkétszer Franciaországban. Tavaly a párizsi 1000-es torna elődöntőjében tükörsima orosz győzelem (6:2, 6:1) született, az osztrák fiú „természetes közegében”, salakon a Roland Garroson bágott vissza, szettveszteség nélküli háromjátszmás találkozón a negyeddöntőben.

A második csatán, a Sztefanosz Cicipasz (3. kiemelt, vlr.: 7.) és Alexander Zverev (2. kiemelt, vlr,: 6.)  csap össze, az ATP Touron negyedszer. Az eddigi három meccset tavaly és az idén vívták, tavaly a washingtoni 400-ason Zverev, idén a montreali és a madridi 1000-esen a görög fiatalember diadalmaskodott. A találkozóról egyórás összefoglalót adunk, fél 6-tól.

 

Sport2 6:00 ATP 500-es verseny, Tokió, elődöntő (kommentátor: Kaplár F. József,  szakkommentátor: Machán Róbert); Sport1 12:30 ATP 500-es verseny, Peking, első elődöntő (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Köves Gábor); Sport1 17:30 ATP 500-es verseny, Peking, második elődöntő (felv., kommentátor: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor: Köves Gábor)

Cookie beállítások