Playoff-forradalom az NFL-ben? • SportTV

Playoff-forradalom az NFL-ben?

2020. 02. 20. 11:03    
Olvasási idő: < 1 perc
NFL

Nem csupán az alapszakasz hossza, de a rájátszás lebonyolítása is megváltozhat az NFL-ben, ha a liga és a játékos-szakszervezet megegyezik az új kollektív szerződésről.

Az ESPN értesülései szerint nem csupán a 17 meccses alapszakasz, de a bővülő rájátszás is ott szerepel az NFL új kollektívszerződés-tervezetének „díjalapjában”. A liga és a játékos-szakszervezet közötti tárgyalások akár már a jövő héten lezárulhatnak, és ha így történik, ez már a 2020-as idényre is hatással lehet.

A reguláris szezon majd csak 2021-től bővülne (ezzel együtt az előidény hárommeccsesre rövidülne), viszont a rájátszás rendszere akár már most átalakulhat. Az új elképzelések szerint az eddigi 12 helyett 14 csapat kerülne be a playoffba, amelynek első körében csak a két főcsoportgyőztes kapna pihenőt. A wild card-hétvégén összesen hat találkozót rendeznének, hármat-hármat szombaton és vasárnap.

Az NFL-ben 2002 óta nem változott a playoff rendszere, akkor a Houston Texans belépését követően nyolc, egyenként négycsapatos csoportra osztották a ligát, és a négy-négy csportgyőztesen túl főcsoportonként a további 2-2, legjobb mérleggel rendelkező együttes került be a rájátszásba. A 12 csapatos playoff 1990 óta működik.