Flensburgban kezdik a záró fordulót • SportTV

Flensburgban kezdik a záró fordulót

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 26. 08:20    
Olvasási idő: < 1 perc

Befejező, 14. fordulójához érkezett a férfi kézilabda BL csoportköre. Több korábbihoz hasonlóan most is lesz hét közi, szerdai mérkőzés Németországban. A Szegedet is soraiban tudó A-csoportban Flensburg–Celje találkozóval indul a búcsúforduló.

A Flensburg hazai győzelem-vereség mutatója 3-3 a jelenlegi BL-kiírásban. A Barcától például nagyon, 7 góllal kikapott a FlensArenában (Fotó: ehfcl.com)

A két csapat célja más. A németek a múlt heti, Szeged elleni ugyancsak hazai sikerrel már véglegesítették a helyüket a nyolcaddöntőben. Csoportbeli helyezésük ettől a találkozótól, illetve a vetélytárs Aalborg vasárnapi, Elverum elleni hazai meccsének eredményétől függ. Az FH csak akkor szerezheti meg a 4. helyet, ha több pontot szerez a záró mérkőzésén a dánoknál, akiktől oda-vissza kikapott, ezért a csoportkör végén pontazonosságnál rangsoroló első szempont, az egymás elleni eredmény rá nézve hátrányos.
Hasonló helyzetben van, de lejjebb a táblázaton a Celje. Az ő végső helyezése – amely egyszersmind a továbbjutást vagy a kiesést jelenti –  szintén egy másik meccstől, a Zagreb vasárnapi párizsi vendégjátékától függ. Jelenleg a szlovén bajnok áll jobban egy ponttal (6, ill. 5), de ha a pontkülönbséget a horvátok behozzák – nagy bravúr lenne tőlük a sima pontszerzés is, hát még a győzelem… – , akkor megelőzhetik a Celjét a 6. helyen, mert szintén oda-vissza legyőzték a „szomszéd bajnokot”.

A nyolcaddöntőbe jutás egyébként a Flensburgnak már sorozatban a nyolcadik egymást követő szezonban sikerült, a Celjének viszont 2014 óta először jöhetne össze.  A két csapat szlovéniai mérkőzését a németek a szeptemberi nyitó fordulóban 25–24-re nyerték meg, Johannes Golla 6, Göran Johannessen 5 gólt szerzett azon a találkozón.

FÉRFI KÉZILABDA BK, csoportkör, 14. forduló. Sport1 19:00 SG Flensburg-Handewitt–RK Celje Pivovarna Lasko (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila)