Figyeljünk Scott Waitesre! • SportTV

Figyeljünk Scott Waitesre!

2020. 04. 19. 09:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Eddig a „második számú versenyzők” tornájának bizonyult a PDC Home Tour, vasárnap sokak kedvencének, Dave Chisnallnak kell megmentenie a „kiemeltek” becsületét.

Elvileg Dave Chisnall a 3. csoport fő esélyese, de eddig a favoritok betliztek a Home Touron... (Fotó: PDC)

A „házi” dartsbajnokságon nincsenek hivatalos kiemeltek, ám a névsor megadásakor első helyen megadottak – kvázi a világranglistán a legjobb helyezésűek a négyfős csoportokban tekinthetők annak. Nos, az első két napon Jamie Lewis és Luke Woodhouse megtréfálta a két favoritot, Petzer Wrightot és Gerwyn Price-t.
A harmadik napon tehát elvileg Jan Dekker lehet Chizzy első számú vetélytársa, ám a holland fiatalembernek nem nagyon megy az angol ellen, eddigi 10 hivatalos meccsükből csak kettőt tudott megnyerni.

A kétszeres BDO-világbajnok Scott Waites a PDC-rangsorban csak az utolsó a négyesből, de a fogadóirodák (is) őt tartják Chizzy első számú kihívójának (Fotó: Getty Images)

Ezért talán mégis inkább a Scott Waites–Dave Chisnall mérkőzésre kell figyelnünk, az lehet a csoportgyőzelmet, s egyben a továbbjutást eldöntő rangadó, noha a hatból azt a meccset játsszák le elsőként. Waites ugyanis kétszeres világbajnoka a kevésbé rangos szervezetnek, a BDO-nak, ez erősíti a tekintélyét. Chizzy azonban a PDC-ben sokkal nagyobb névnek számít, és jóval többet is keresett az elmúlt két évben. (Ennek alapján állítják fel a világrangsort.) Ők egyébként már ötször is megmérkőztek egymással, ám a legutóbbi találkozójuk 2013-ban (!) volt, amikor még mindketten a BDO égisze alatt szerepeltek.  A csoport negyedik résztvevője, Jonathan Worsley sem teljesen outsider, ugyanis ő már háromszor is legyőzte Waitest, aki ellen pozitív a mérlege, a másik kettő ellen viszont rosszabbul áll.
Az előzetes eredmények alapján tehát a sorozat eddigi leginkább kiegyensúlyozott fordulójára számíthatunk. Igaz, a Home Tourra eddig cseppet sem volt jellemző bármely papírforma érvényesülése…

DARTS, PDC Home Tour. Sport1 20:30 a 3. csoport mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, 3. CSOPORT

A játékosok
Dave CHISNALL (angol).
Életkora: 39 éves. Világranglista-helyezése: 11. Legjobb eredménye: vb-döntős (BDO, 2010), vb-negyeddöntős (PDC, 2017 és 2019)
Jan DEKKER (holland). Életkora: 29 éves. Világranglista-helyezése: 58. Legjobb eredménye: vb-elődöntős (BDO, 2011 és 2014)
Jonathan WORSLEY (walesi). Életkora: 35 éves. Világranglista-helyezése: 90. Legjobb eredménye: PDC Challenge Tour England versenygyőzelem (2018)
Scott WAITES (angol). Életkora: 43 éves. Világranglista-helyezése: 100. Legjobb eredménye: világbajnok (BDO, 2013 és 2016)
A program
Chisnall–Waites (örökmérleg: 5 mérk.–3 győz.–0 dönt.–2 ver.), Dekker–Worsley (öm.: 4–3–0–1 );
Waites–Worsley (öm.: 5–2–0–3),  Chisnall–Dekker (öm: 10–8–0–2);
Dekker–Waites (öm.: 7–4–0–3), Worsley–Chisnall (öm.: 3–0–0–3)
Győzelmi esélyszámok: Chisnall 2.00, Waites 3.60, Dekker 4.50, Worsley 7.00