Felveszi-e a versenyt Lisa Ashton az urakkal?

Sport TV avatar Sport TV 2020. 04. 20. 10:51    
Olvasási idő: < 1 perc

A PDC Home Tour a Tanúból ismert szlogent idézi eddig: „Csak az a biztos, hogy semmi sem biztos...” Vasárnap azzal fejeztük be, a leginkább kiegyenlítettcsoport következik – erre Chisnall „tönkreverte” a társakat. Óvatosságból most csak annyit bocsátunk előre: az esélyszámok közt most a legkisebb a különbség, a hétfői 4. csoport előtt…

Lisa Ashtonnak a vb-n nem ment túl jól a férfiak ellen. Hátha most, a saját dartsszobájában… (Fotó: Getty Images)

Persze, ha csak a papírformából indulunk ki, az sem visz minket közelebb az események előre jelzéséhez. A három befejezett csoportból ugyanis a csúcsfavoritok csak egyet tudtak megnyerni ­ éppen Chizzy vasárnap – , a korábbi kettőből kétszer éppen hogy nem a nagy esélyes nyert. A hétfői esélylista (alapul véve a világrangsort) élén az ötvenen éppeb csak belül lévő Ross Smith áll. A korábbi meccsek sem nyújtanak sok fogódzót, a hat sorra kerüő párosításból csak egyetlenegynek van előzménye.
Helyszíni drukkolás híján Lisa Ashtonnak sem lesz meg az az előnye, amelyet újabban a hölgyversenyzők élveznek, mikor az „erősebbik nem” versenyzőivel küzdenek meg. Ashton a négyfős csoport legnagyobb neve, négyszeres világbajnok, de ­ női mezőnyben, a BDO-nál. A PDC-világranglistán csak a negyedik négyük közül. Kiváncsian várjuk, okoz-e akkora szenzációt, mint Fallon Sherrock a legutóbbi PDC-vb-n.

Geert Nentjesnek meg egy kicsit meg kell védenie a holland dartsosok becsületét, mert honfitársai eddig nagyon gyengén muzsikáltak a Home Touron. Ahol egyébként eddig csak angolok jutottak tovább – J. Lewis, Woodhouse és Chisnall – , most Nentjesen kívül  az észak-ír Mickey Mansellnek lehet esélye arra, hogy megtörje az angol hegemóniát. Már csak azért is, mert az egyetlen „előzményes” párosításban az ő mérlege a jobb, háromból háromszor megverte eddig a favorit Ross Smitht.

DARTS, PDC Home Tour. Sport1 20:30 a 4. csoport mérkőzései (kommentátor: Bartha Zoltán)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, 4. CSOPORT

A játékosok
Ross SMITH (angol).
Életkora: 31 éves. Világranglista-helyezése: 47. Legjobb eredménye: vb-negyeddöntős (BDO, 2011), UK Open-negyeddöntős (2010)
Mickey MANSELL (észak-ír). Életkora: 46 éves. Világranglista-helyezése: 53. Legjobb eredménye: World Grand Prix-nyolcaddöntős (2014)
Geert NENTJES (holland). Életkora: 21 éves. Világranglista-helyezése: 71. Legjobb eredménye: UK Open 4. fordulós (2019)
Lisa ASHTON (angol). Életkora: 29 éves. Világranglista-helyezése: 128. Legjobb eredménye: női világbajnok (BDO, 2014, 2015, 2017 és 2018)
A program
R. Smith–Ashton (örökmérleg: – ), Mansell–Nentjes (öm.: – );
Ashton–Nentjes (öm.: –),  R. Smith–Mansell (öm: 3–0–0–3);
Mansell–Ashton (öm.: – ), Nentjes–R. Smith (öm.: – )
Győzelmi esélyszámok: R. Smith 2.62, Mansell 3.50, Dekker 3.75, Ashton 5.50

Cookie beállítások