Wade a top 10-esekért a színangol csoportban • SportTV

Wade a top 10-esekért a színangol csoportban

Sport TV avatar Sport TV 2020. 04. 22. 10:35    
Olvasási idő: < 1 perc

A szerdai 6. csoport az első, amelyben csupa angol versenyző játszik, James Wade, a háromszoros vb-döntős egy kicsit a top 10-es játékosok becsületéért is játszik a dartsszobájában.

Wade "egyenlíthet" a top 10-esek "nevében" – ha megnyeri a 5. csoportot… (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Láthatóan törekedtek a PDC Home Tour csoportbeosztásánál a szervezők, hogy mindig legalább egy Anglián kívüli játékos is szerepeljen. Ez a verseny első 8 csoportjában, azaz az alapszakasz első negyedében csak a szerda esti 6. csoportban nem sikeredett, itt a sportág első számú nagyhatalma adja mind a négy résztvevőt.
A tornán eddig három top tízes versenyző állt a tábla elé, közülük a világbajnok Wright és a világranglista-3. Price kizúgott, egyedül a 10. Dave Chisnallnak sikerült megnyernie a csoportját. Most James Wade-en a sor, akit sokan a világ legjobb nem világbajnok játékosának tartanak. Háromszor is sikerült eljutnia a vb-címmeccsig, de mindháromszor alulmaradt annak idején.
A mai ellenfelek közül a feltörekvő Ryan Searle tűnik előre kemény ellenfélnek, aki még az idény ”nézős” időszakában megszerezte első PDC-versenygyőzelmét, a  Players Championship wigani állomásán nyert még februárban. Kettejük mérlege is igen szoros, Wade csak 2–1-re vezet.

Ryan Searle lehet Wade első számú kihívója szerda este (Fotó: PDC)

Ryan Searle lehet Wade első számú kihívója szerda este (Fotó: PDC)

Ryan Searle lehet Wade első számú kihívója szerdán este (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Egyébként ebben a csoportban ismerik legjobban egymás játékát a résztvevők, mert a hat párosításból ötnek is van „előélete”, csak Andy Boulton és Adrian Gray nem játszott még egymással korábban. Ők egyébként pályafutásuk korábbi szakaszaiban voltak sokkal jobbak, a csoport legidősebbje, Boulton a második évezred első évtizedének végén érte el legjobb eredményeit, a nála nyolc esztendővel fiatalabb Gray még korábban, 2007-ben jutott el egyetlenegyszer egy major tornán a legjobb nyolc közé.
A „csoportrangadó”, Wade és Searle meccse egyébként a második körben kerül sorra, persze az eddigiek során már kétszer is előfordult, hogy a harmadik vagy a negyedik helyen rangsorolt versenyző borította a papírformát.

DARTS, PDC Home Tour. Sport1 20:30 a 6. csoport mérkőzései (kommentátor: Ziegenhám Medárd)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, 6. CSOPORT

A játékosok
James WADE (angol).
Életkora: 37 éves. Világranglista-helyezése: 9. Legjobb eredménye: vb-elődöntős (PDC, 2009, 2012 és 2013)
Ryan SEARLE (angol). Életkora: 32 éves. Világranglista-helyezése: 40. Legjobb eredménye: vb-nyolcaddöntős (PDC, 2019)
Andy BOULTON (angol). Életkora: 47 éves. Világranglista-helyezése: 68. Legjobb eredménye: vb nyolcaddöntős (PDC, 2008)
Adrian GRAY (angol). Életkora: 39 éves. Világranglista-helyezése: 84. Legjobb eredménye: World Grand Prix-negyeddöntős (2007)
A program
Wade–A. Gray (örökmérleg: 7 m.­–7 gy.–­0 d.–­0 v.), Searle–Boulton (öm.: 6–3–0–3);
A. Gray–Boulton (öm.: – ),  Wade–Searle (öm: 3–2–0–1);
Searle–A. Gray (öm.: 3–1–0–2), Boulton–Wade (öm.: 4–0–1–3)
Győzelmi esélyszámok: Wade 2.25, Searle 2.75, Boulton 5.50, A. Gray 8.00