Újabb top 10-es pályázó: Michael Smith

Sport TV avatar Sport TV 2020. 04. 25. 09:58    
Olvasási idő: < 1 perc

A második nyolcas etap elején egy újabb éljátékosnak kellene bizonyítania, hogy a „házi dartsban” épp olyan jó, mint a „normál”, közönség előtti változatban. A pályázó: Michael Smith, 2019 vb-döntőse.

Michael Smith ha nyer, ő lesz a legmagasabb rangsorolt csoportgyőztes (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Csináljunk egy gyorsleltárt a sportág nagyágyúiról, a világranglista első tíz helyezettjéről a Home Tourt illetően! A három világbajnok, Van Gerwen (1. a világranglistán), Cross (4.) és Gary Andersen (9.) el sem indult, leginkább internetkapcsolata minőségének elégtelenségére hivatkozva. Daryl Gurney-ről (6.) nem tudni, részt vesz-e. (Egyelőre csak a 12. csoportig ismert a névsor, a többi 20 négyes, azaz 80 versenyző neve még nem nyilvános, nyilván folynak a tárgyalások, akarnak-e, tudnak-e indulni.) Wright (2.), Price (3.) és Wade (8.) leszerepelt, azaz nem jutott tovább. A maradék háromból Chisnall (10.) megnyerte a csoportját, Michael Smith (5.) szombaton, Nathan Aspinall (6.) vasárnap száll be a versenybe.
Smith két angollal, a négyesből legfiatalabb, 22 éves Andy Warddal és a doyen, 52 esztendős Matt Clarkkal, valamint a holland Martijn Kleermakerrel játszik szombat este. A két angolnak még és már nincs különösebben nagy eredménye, a holland pedig a leggyengébb közülük a világrangsorban, de ez megtévesztő, hiszen idén szerezte meg először PDC Tour-kártyáját. (Ezért sincs múltbéli eredménye a másik hárommal.)
Michael Smithnek tehát a „klasszisok becsületéért” is kell dartsoznia. Az eddig ekkora oddskükönbséggel favorizált menők közül egyedül Jonny Claytonnak sikerült maradéktalanul bizonyítania, azaz mindhárom ellenfelét legyőzve könnyen megszereznie a csoportgyőzelmet. Ha Smith jöveti a walesit, ő lesz a „csúcsfavorit”, azaz a legmagasabb ranglistás helyezésű menő a folytatásra – már ha lesz folytatása az eddig csupán 32 napra tervezett sorozatnak.

DARTS, PDC Home Tour. Sport1 20:30 a 9. csoport mérkőzései (kommentátor: Fülöp „180” László)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, 9. CSOPORT

A játékosok
Michael SMITH (angol).
Életkora: 29 éves. Világranglista-helyezése: 5. Legjobb eredménye: vb-döntős (PDC, 2019)
Andy WARD (angol). Életkora: 22 éves. Világranglista-helyezése: 64. Legjobb eredménye: Players Championship-versenygyőztes (Barnsley, 2019)
Matt CLARK (angol). Életkora: 52 éves. Világranglista-helyezése: 82. Legjobb eredménye: vb negyeddöntős (BDO, 1996), World Matchplay-negyeddöntős (2008)
Martijn KLEERMAKER (holland). Életkora: 29 éves. Világranglista-helyezése: 101. Legjobb eredménye: vb-nyolcaddöntős (2020), WDF világkupa-elődöntős (2019)
A program
Smith–Kleermaker (örökmérleg: – ), Ward–Clark (öm.: 4–2–0–2);
Kleermaker–Ward (öm.: – ),  Smith–Clark (öm: 3–2–0–1);
Ward–Kleermaker (öm.: – ),   Clark–Smith (öm.: 4–1–0–3)
Győzelmi esélyszámok: M. Smith 2.25, Kleermaker 2.75, Ward 5.50, Clark 8.00

Cookie beállítások