Színangol csoport, kiegyensúlyozott esélyekkel • SportTV

Színangol csoport, kiegyensúlyozott esélyekkel

2020. 04. 29. 10:57    
Olvasási idő: < 1 perc

A Home Tour harmadik tiszta angol csoportja következik. Az eddigi kettőt egyformán a favorit nyerte meg, ha ez a minisorozat folytatódik, Steve Beaton érhet célba szerdán este.

Steve Beaton, a szerda esti kvartett legidősebb és legesélyesebb tagja (Fotó: Getty Images)

Túl vagyunk a verseny második nagy technikai bakiján – egyszer nem jött televíziós jel, kedden meg Keegan Brown internetes kapcsolata mondta fel a szolgálatot, így egy meccs törlésével dupla körös, háromszemélyes versenyformát rögtönöztek a szervezők. Reméljük, a második tucat nap kezdetére elhárulnak az akadályok, és ismét jó kis dartsestet kapunk a játékosoktól, mint például amilyen a hétfői, Alan Tabern győzelmével végződő volt.

A szerdai este négy résztvevője viszonylag kevéssé ismeri egymást. A legjobb ranglistahelyű Steve Beaton maga a „Mr. Megbízhatóság”, legjobb eredményeit két évtizede (!) vagy még régebben érte el, de azóta is rendre ott van a nagy versenyek mezőnyében, ám általában nem éli túl még a második fordulót sem. Ő csak Matt Edgarral mérkőzött még, négyszer is, vezet is ellene. A másik két játékos Carl Wilkinson és a csoport benjáminja, Callan Rydz is játszott már egymással, érdekesség, hogy ugyanazon a versenyen, egy év különbéggel. Ez a viadal a PDC Tour Card angliai év eleji Q-Schoolja volt, 2018-ban Rydz nyert meg 5–2-re, egy évre rá Wilkinson 5–0-val vágott vissza.
Az előzetes esélyszámok közt nem túl nagy a szórás, ráadásul az eddigi kiszámíthatatlanul alakuló eredmények miatt is igazi négyesélyes a csoport. Bár igaz, ami igaz, az utóbbi napokban már több esélyes is nyert, de még mindig kisebbségben vannak az outsider csoportgyőztesekkel szemben.

DARTS, PDC Home Tour. Sport1 20:30 a 13. csoport mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, 13. CSOPORT

A játékosok
Steve BEATON (angol).
Életkora: 56 éves. Világranglista-helyezése: 26. Legjobb eredményei: világbajnok (BDO, 1996), World Masters-győztes (1993)
Matthew EDGAR (angol). Életkora: 33 éves. Világranglista-helyezése: 63. Legjobb eredményei: UK Open 3. fordulós (2011, 2018, 2020)
Carl WILKINSON (angol). Életkora: 35 éves. Világranglista-helyezése: 89. Legjobb eredménye: lengyel nyílt bajnok (2018)
Callan RYDZ (angol). Életkora: 21 éves. Világranglista-helyezése: 120. Legjobb eredménye: vb 2. fordulós (PDC, 2020)
A program
Beaton–Rydz (örökmérleg: – ), Edgar–Wilkinson (öm.: 2–1–0–1);
Rydz–Wilkinson (öm.: 2–1–1–1), Beaton–Edgar (öm.: 4–3–0–1);
Edgar–Rydz (öm.: – ), Wilkinson–Beaton (öm.: – )
Győzelmi esélyszámok: Beaton 2.30, Rydz 3.50, Edgar 4.50, Wilkinson 5.50