Dobey lehetne az ötödik győztes favorit • SportTV

Dobey lehetne az ötödik győztes favorit

Sport TV avatar Sport TV 2020. 04. 30. 09:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Az első olyan kvartett következik a PDC Home Tour 14. napján, amelyben a versenyzők különböző országot képviselnek. Ennek is van elvileg kiemelkedő (2 alatti esélyszámú) favoritja, de ez eddig a sorozatban nem sok jót jelentett.

Dobey lehet az ötödik favorit – köztük a harmadik angol – , aki megnyeri csoportját a Home Touron (Fotó: Getty Images)

4–9. Ez nem valamiféle vízilabda-eredmény, hanem az esélyesek–esélytelenek csoportgyőzelmeinek viszonyszáma az elő 13 nap után a PDC házidartssorozatán. A világranglistás top tízből egyedül Nathan Aspinall, a 11-20. helyezettek közül Dave Chisnall és Jonny Clayton tudta megelőzni három vetélytársát, a negyedik győztes esélyes Max Hopp, aki rendhagyó háromrésztvevős, kétkörös csatában nyert, már kívül van a 20-on a világrangsorban. Chris Dobey éppen hogy befér, ő a 20. és a „kiemelt” az első olyan csoportból, amelynak tagjai mind más  országot képviselnek. (Ráadásul Kai Fan Leungnak, a hongkongi fiatalaembernek ha nincs angliai rezidenciája, akkor ez lesz az első est, amikor egy másik földrészről jelentkezik be és játszik egy versenyző.)
A hat párosításból csupán Dobeynek és Ron Meulenkampnak van korábbról közös meccse, az angol a féltucat eddigi találkozójukból kétszer annyit nyert, mint a holland. A másik kettőt keveset láttuk versenyezni eddig, talán a csapat vb-ket kivéve, melyeken a hongkongi játékos kétszer is részt vett, Ciarán Teehan pedig a legutóbbi PDC-vb második körében kapott ki Mervyn Kingtől 3–2-re. Ha egyébként az ír győzne, akkor ugyan nem ő lenne az első, aki negyedik világranglistás helyről kezdve nyer meg egy minitornát, de 8.00-as szorzóval indulva ez még senkinek sem sikerült.
A dartsrajongók csütörtökön este kivételként a Sport2-n keressék a versenyt, az 1-es csatornánkon a Fradi El-csoportkörös utolsó mérkőzését ismételjük, amelyen egy hajszállal maradt csak el a magyar bajnok a továbbjutástól.

DARTS, PDC Home Tour. Sport2 20:30 a 14. csoport mérkőzései (kommentátor: Bartha Zoltán)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, A 14. CSOPORT

A játékosok
Chris DOBEY (angol).
Életkora: 29 éves. Világranglista-helyezése: 20. Legjobb eredményei: vb-nyolcaddöntős (PDC, 2019, 2020), World Grand Prix-elődöntős (2019)
Ron MEULENKAMP (holland). Életkora: 31 éves. Világranglista-helyezése: 49. Legjobb eredménye: WDF World Cup egyéni nyolcaddöntős  (2011)
KAI Fan Leung (hongkongi). Életkora: 36 éves. Világranglista-helyezése: 99. Legjobb eredménye: PDC-vb észak- és kelet ázsiai selejtező torna-győztes (2017)
Ciarán TEEHAN (ír). Életkora: 21 éves. Világranglista-helyezése: 111. Legjobb eredménye: World Masters-negyeddöntős (2019)
A program
Dobey–Teehan (örökmérleg: – ), Meulenkamp–Kai Fan Leung (öm.: – );
Teehan–Kai Fan Leung (öm.: –), Dobey–Meulenkamp (öm.: 6–4–0–2);
Meulenkamp–Teehan (öm.: – ), Kai Fan Leung–Dobey (öm.: – )
Győzelmi esélyszámok: Dobey 1.83, Kai Fan Leung 4.33, Meulenkamp 4.50, Teehan 8.00