Újabb kiszámíthatatlan angol csoport • SportTV

Újabb kiszámíthatatlan angol csoport

Sport TV avatar Sport TV 2020. 05. 01. 10:24    
Olvasási idő: < 1 perc

Április nemzetközi négyessel zárt, május angol kvartettel kezd a PDC Home Tour sorozaton. A négyes korban egymástól távol lévő, a világranglistán is elszóródó tagjainak erőviszonyait nehéz felmérni, s nem csupán a „home darts” esetlegességei miatt.

Darren Webster a fő esélyes, de nem sokkal jobbak a sanszai három honfitársánál… (Fotó: Getty Images)

„Bajban vannak” a fogadóirodák is. Eddig talán még sosem voltak ilyen közel az oddsok egymáshoz. A 15. csoport legerősebbje és leggyengébbje közt nem volt kétszeres különbség sem a versenynap reggelén. Az elméleti favorit persze Darren Webster, aki 11 év különbséggel kétszer is eljutott a vb-n a legjobb nyolc közé. Már a hatodik ikszben jár, akár kis túlzással csaknem a nagyapja is lehetne Bradley Brooksnak, aki a Tour eddigi legfiatalabb résztvevője lesz a maga 20 esztendejével. Ők ketten már játszottak egymással, ugyanott négy hónap különbséggel. A tavalyi Players Championship egyik májusi barnsley-i versenyén a fiatalember 6–5-re nyert, szeptemberben Webster 6–1-gyel vágott vissza.
A négyes legtekintélyesebb tagja a legidősebb, Andy Hamilton (53 éves), aki PDC-vb- és UK Open-döntőt is játszott – mindkettőt 8 éve és mindkettőt elvesztette – , de ő már láthatóan túl van a fénykorán, attól még kiváló játékos. A két idősebb játékos párharcában egyébként 9 meccs után eggyel ő áll jobban Websternél.
A csoport negyedik embere, Scott Baker tűnik a „középszer” megtestesítőjének, sem idős, sem fiatal, nincs korábbi eredménye a másik három egyikével sem – lehet, hogy ő lesz az „ismeretlen” nyerőember.
Színangol csoport lévén egyért kell fohászkodnunk, hogy a ”technika” rendben legyen. Az eddigi legnagyobb „adászavarok” mindig Angliából „jöttek” az elmúlt két hét folyamán…

DARTS, PDC Home Tour. Sport2 20:30 a 15. csoport mérkőzései (kommentátor: Bartha Zoltán)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, 15. CSOPORT

A játékosok
Darren WEBSTER (angol).
Életkora: 51 éves. Világranglista-helyezése: 27. Legjobb eredményei: vb-negyeddöntős (PDC, 2007, 2018)
Scott BAKER (angol). Életkora: 31 éves. Világranglista-helyezése: 73. Legjobb eredményei: vb-nyolcaddöntős (BDO, 2019), BDO World Trophy-negyedöntős (2018)
Andy HAMILTON (angol). Életkora: 53 éves. Világranglista-helyezése: 105. Legjobb eredményei: vb-döntős (PDC, 2012), UK Open-döntős (2012)
Bradley BROOKS (angol). Életkora: 20 éves. Világranglista-helyezése: 121. Legjobb eredménye: UK Open, 2. fordulós (2020)
A program
D. Webster–Brooks (örökmérleg: 2–1–0–1), Baker–Hamilton (öm.: – );
Brooks–Hamilton (öm.: – ), D. Webster–Baker (öm.: –);
Baker–Brooks (öm.: – ), Hamilton–D. Webster (öm.: 9–5–0–4)
Győzelmi esélyszámok: D. Webster 2.62, Hamilton 3.60, Baker 3.65, Brooks 5.00