Emlékidéző nemzetközi négyes • SportTV

Emlékidéző nemzetközi négyes

2020. 05. 03. 10:15    
Olvasási idő: < 1 perc

Ismét négy különböző nemzetiségű versenyzős csoport alakult ki a PDC Home Tour alapszakasza második felének kezdetére. Bár korábbi találkozásuk nincs, a többség „igazi” – értsd: közönség előtti – versenyek emlékét idézi bennünk.

Képes lesz-e saját szobájában is olyan eredményes játékra John Henderson, mint tavaly márciusban a világelső ellen? (Fotó: Getty Images)

Rögtön a „kiemelt”, azaz a világranglistán a legjobb helyen álló  John Hendersonról alighanem minden dartsrajongónak a tavalyi márciusi aberdeeni Premier League-forduló jut az eszébe, amelyen ő volt a „beugró”, azaz az egyestés játékos, és frenetikus meccsen játszott 6–6-ot a világelső Van Gerwennel, miközben hat 180-ast eleresztett és a helyi szurkolók hangorkánja csaknem szétvetette a BHGE Arena falát.
Damon Hetát szintén tavaly a World Series brisbane-i állomásán láttuk, amikor egészen a döntőig verekedte el magát, amelyben szenzációs meccsen győzte le a 2018-as világbajnok Rob Crosst. Ő egyébként még a múlt héten látott hongkongi versenyzőnél is messzebbről jelentkezik be. Perthben az európai este idején, a verseny kezdetekor hajnali fél 4-et mutatnak majd az órák.
Krzysztof Kciuk neve pedig a World Cup of Darts-, azaz a csapatvilágbajnoki versenyeket idézi fel bennünk, amelyeken druszájával, Krzysztof Ratajczykkal párosban képviseli rendszeresen Lengyelországot.
Gary Blades viszont alighanem ismeretlen számunkra. Igaz, az UK Openre idén kiharcolta az indulás jogát, de már az első körben nagy verést (6–1) kapott Wayne Jonestól. Ám a Home Tour több egyéb közt erre (is) való, hogy megismerjünk új arcokat a PDC világából.

Az esélylista egyébként szoros, legalábbis az élen, a fogadóirodák csak alig vélik esélyesebbnek Hendersont Hetánál, de azt már sokszor megállapítottuk: a Home Tour nem igazán a papírforma dartsversenye…

DARTS, PDC Home Tour. Sport1 20:30 a 17. csoport mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, 17. CSOPORT

A játékosok
John HENDERSON (skót).
Életkora: 46 éves. Világranglista-helyezése: 31. Legjobb eredményei: vb-nyolcaddöntős (PDC, 2018), World Grand Prix-elődöntős (2017)
Damon HETA (ausztrál). Életkora: 32 éves. Világranglista-helyezése: 106. Legjobb eredményei: vb, 2. fordulós (PDC, 2020), Brisbane Darts Masters-győztes (2019)
Gary BLADES (angol). Életkora: 39 éves. Világranglista-helyezése: 113. Legjobb eredménye: UK Open-résztvevő (2005, 2006, 2010)
Krzysztof KCIUK (lengyel). Életkora: 39 éves. Világranglista-helyezése: –. Legjobb eredményei: vb-nyolcaddöntős (BDO, 2019), PDC European Tour kelet-európai selejtező győztese (2019)
A program
Henderson–Kciuk (örökmérleg: – ), Heta–Blades (öm.: – );
Kciuk–Blades (öm.: – ), Henderson–Heta (öm.: –);