Elbír-e Cullen a „cserehollanddal”? • SportTV

Elbír-e Cullen a „cserehollanddal”?

Sport TV avatar Sport TV 2020. 05. 06. 10:04    
Olvasási idő: < 1 perc

Minden napnak megvan a maga kis érdekessége a Home Touron. A szerdai négyes összetételében például egy nappal a játék előtt történt változás…

Ha Cullen sikerrel dobál, meglesz az angol "favorit-mesterhármas", azaz a meglepetések tornáján Bunting és Durrant után egy harmadik angol kiemelt is megnyeri csoportját (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Kedden jelentette be az eredetileg a 20. csoportba sorolt Jeffrey de Zwaan, hogy vállsérülés miatt lemondja a játékot. A szervezők ezután hollandot hollandra cseréltek: Jermaine Wattimena lett a beugró. Ő csupán három hellyel van a világrangsorban visszalépő honfitársa mögött, ráadásul egymás elleni mérlegük alapján jobb is (6–3) De Zwaannál, azaz a favorit angol John Cullen nem gondolhatja, hogy sokkal könnyebb ellenfele lesz. Már csak azért sem, mert kettejük mérlege viszont rá nézve erősen negatív. Öt eddigi találkozójukból egyetlenegyet sikerült megnyernie, igaz, az a legutóbbi meccsük volt tavaly júliusban, a Players Championship egyik barnsley-i állomásán.
Cullennek az angolos nevű, de ciprusi születésű görög John Michaellel is volt már három összecsapása, ezekből kettőt el is vesztett az athéni dartsos ellen, azaz ő lesz az első olyan kiemelt, aki már játszott csoportbelli ellenfelei közül kettővel is, de egyik ellen sem jobb  a mérlege.
A csoport negyedik résztvevője, a skót Ryan Murray (csak névrokona a 4-szeres Grand Slam-győztes teniszezőnek) is játszott már egy Cullennel, sőt kétszer le is győzte. Apró bökkenő, hogy az nem az angol Joe volt, hanem ír névrokona, Jason, aki nemhogy a 20-ban nem található a világrangsorban, hanem nincs is a listán jegyzett 154 PDC között jelenleg.

DARTS, PDC Home Tour. Sport1 20:30 a 20. csoport mérkőzései (kommentátor: Bartha Zoltán)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, 20. CSOPORT

A játékosok
Joe CULLEN (angol).
Életkora: 30 éves. Világranglista-helyezései: 16. Legjobb eredményei: World Matchplay-negyeddöntős (2018), Eb-elődöntős (PDC, 2018)
Jermaine WATTIMENA (holland). Életkora: 32 éves. Világranglista-helyezése: 24. Legjobb eredményei: World Grand Prix-negyeddöntős (2019), vb 2. fordulós (PDC 2019, 2020)
John MICHAEL (görög). Életkora: 39 éves. Világranglista-helyezése: 88. Legjobb eredménye: WDF World Cup egyéni elődöntős (2015)
Ryan MURRAY (skót). Életkora: 32 éves. Világranglista-helyezése: 135. Legjobb eredménye: UK Open résztvevő (2017)
A program
Cullen–Murray (örökmérleg: – ), Wattimena–Michael (öm.: – );
Murray–Michael (öm.: –), Cullen–Wattimena (öm.: 5–1–0–4);
Wattimena–Murray (öm.: – ), Michael–Cullen (öm.: 3–2–0–1)
Győzelmi esélyszámok: Cullen 2.37, Wattimena 2.75, Murray 5.50, Michael 6.00