„Ismerősök” egymás közt • SportTV

„Ismerősök” egymás közt

Sport TV avatar Sport TV 2020. 05. 10. 08:44    
Olvasási idő: < 1 perc

A PDC Home Tour alapszakaszának háromnegyedét lezáró csoportban korban egymáshoz közeli játékosok mérkőznek meg, akik a lehetséges hat párosításból ötször már meg is mérkőztek egymással. Ráadásul ez is négynemzetes csoport, csupán egy angollal, és Sedlácek beugró szerepe után most két kelet-európai versenyző is beszáll a sorozatba.

Krzysztof Ratajski lehet a tizedik csoportfavorit, aki megnyeri a maga egyestés minitornáját (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Ráadásul a négyes tagjai még a világranglistán sincsenek túl messze egymástól: a legjobb Krzysztof Ratajski (18.) és a leggyengébb, Antonio „Toni” Alcinas (61.) között mindössze 43 ranglistahely van. Amúgy az egymás elleni meccsek „ollója” is köztük a legnyitottabb: a lengyel eddigi öt találkozójuk mindegyikén legyőzte a spanyolt. Ratajski egyébként a magyar játékosokkal is sűrűn találkozott, hat honfitásunk ellen is van kettőnél több eredménye, fájdalom, valamennyiük ellen pozitív a mérlege. Alcinast „lélektanilag” támogathatja, hogy honfitársa, Jesús Noguera ugyancsak a csoport negyedik helyéről, a legmagasabb szorzóval indulva megszerezte a csoportgyőzelmet nem is olyan régen, pénteken este,
A litván Darius  Labanauskas mindkét világszervezet legrangosabb versenyén beverekedte már magát a legjobb 8 közé, a BDO-nál három éve, a PDC-vb-n legutóbb, az idén újévkor véget érő tornán alakított nagyot.
Kora alapján a legfiatalabb – de csak 9 esztendővel ifjabb a két „keletinél” – az angol Jamie Hughes, aki a világrangsorban és a fogadóirodáknál is a második helyet foglalja el a kvartettből. Érdekesség, hogy a Home Touron eddig másodikként indulva az első héten négyen is győztek, azóta viszont több mint két hét alatt csupán az ausztrál Damon Heta. (A 23 eddigi csoport statisztikai megoszlása: 9-szer a csoportfavorit nyert, 5-5 alkalommal a leggyengébb – a világranglistás helyezés szerint – és a második, a „leggyengébb” rajtpozíció a harmadikaké, közülük csupán négyen nyerték meg eddig az egyestés minitornát.)

DARTS, PDC Home Tour. Sport1 20:30 a 24. csoport mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, 24. CSOPORT

A játékosok
Krzysztof RATAJSKI (lengyel).
Életkora: 43 éves. Világranglista-helyezése: 18. Legjobb eredményei: vb-nyolcaddöntős (BDO, 2017), World Masters-győztes (2017)
Jamie HUGHES (angol). Életkora: 34 éves. Világranglista-helyezése: 41. Legjobb eredményei: vb-elődöntős (BDO, 2016, 2017), World Masters-döntős (2014)
Darius LABANAUSKAS (litván). Életkora: 43 éves. Világranglista-helyezése: 50. Legjobb eredménye: vb-negyeddöntős (BDO, 2017, PDC, 2020)
Toni ALCINAS (spanyol). Életkora: 41 éves. Világranglista-helyezése: 61. Legjobb eredménye: vb-nyolcaddöntős (PDC, 2018)
A program
Ratajski–Alcinas (örökmérleg: 5 m.–5 gy.–0 d.–0 v.), Hughes–Labanauskas (öm.: 7–5–0–2);
Alcinas–Labanauskas (öm.: 2–0–0–2), Ratajski–Hughes (öm.: 3–2–0–1);
Hughes–Alcinas (öm.: – ), Labanauskas­–Ratajski (öm.: 4–2–0–2)
Győzelmi esélyszámok: Ratajski 1.91, J. Hughes 3.50, Labanauskas 4.50, T. Alcinas 11.00