Az utolsó négynemzetes csoport • SportTV

Az utolsó négynemzetes csoport

Sport TV avatar Sport TV 2020. 05. 15. 08:22    
Olvasási idő: < 1 perc

A klasszisokkal zsúfolt utolsó három napos alapszakasz-periódusból az utolsó olyan négyes következik, amelyből minden versenyző más nemzetet képvisel. Itt is van persze „közönségfavorit” John Henderson személyében, ám a Home Tour arra tanított bennünket, hogy ebben a „műfajban” nem feltétlenül az nyer, akit a közönség leghangosabban biztatna – mivel itt csak a tévék előtt van „közönség”…

Henderson tavaly Aberdeenben. Lesz-e ilyen széles mosolya péntek este is? (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

John Henderson esetében megkerülhetetlen az a bizonyos tavalyi Premier League-fesztivál, amelyet Van Gerwen ellen rendezett – pontosabban rendezett az aberdeeni publikum miatta. Most nem lesz ilyen „biztatásdoppingja”, kivéve persze, ha megvan a felvétele, és a meccs alatt halkan bejátssza saját magának, hogy feldobódjon…
A péntek esti négyes korelnöke egyébként elsőre egy hármas holtversenyes csoportban lett második, a három 4 pontos közül az ausztrál Hetának volt a legjobb legkülönbsége, a skótnak és Kciuknak az is azonos volt, viszont egymás elleni csatájukat Henderson nyerte meg a legszorosabb eredménnyel, 5–4-re.

Ám mégsem ő a csoport „szakmai” favoritja, hanem a holland Danny Noppert. A három esztendővel ezelőtti BDO-vb-döntős nem az egymás elleni eredményekkel érdemelte ki a bukik bizalmát, ugyanis csak Meikle ellen pozitív a mérlege, a skóttal és a spanyol Cristo Reyesszel szemben is rosszabbul áll. Noppert egyébként éppen egy hete játszott és egy másik spanyol, Jesús Noguera mögött végzett, aki ugyan 5–2-re legyőzött, de ugyanennyire kikapott Ian White-tól, és végül rosszabb legkülönbségével pótvizsgára kényszerült.

A minden tekintetben negyedik Ryan Meikle – legrosszabb a világranglistás helye, legmagasabb a szorzója, a skóttal -3, a hollanddal -2 a mérlege, a spanyollal még nem játszott – abban bizakodhat, hogy a „százon kívüliek” már nem egy bravúrt végrehajtottak a Home Touron. A walesi Nick Kenny a 109., Noguera a 127., a svéd Daniel Larsson a 130., a skót Ryan Murray pedig a 135. a világrangsorban, s mégis sikerült csoportot nyerniük sokkal magasabban kvalifikált ellenfeleikkel szemben. Miért ne sikerülhetne neki is első angolként ugyanez?

DARTS, PDC Home Tour. Sport1 20:30 a 29. csoport mérkőzései (kommentátor: Fülöp „180” László)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, 29. CSOPORT

A játékosok
Danny NOPPERT (holland).
Életkora: 29 éves. Világranglista-helyezése: 25. Legjobb eredményei: vb-döntős (BDO, 2017), World Masters-negyeddöntős (2013)
John HENDERSON (skót). Életkora: 47 éves. Világranglista-helyezése: 31. Legjobb eredményei: vb-negyeddöntős (BDO, 2005, 2010, PDC, 2019)
Cristo REYES (spanyol). Életkora: 43 éves. Világranglista-helyezése: 46. Legjobb eredménye: vb-nyolcaddöntős (PDC, 2015)
Ryan MEIKLE (angol). Életkora: 23 éves. Világranglista-helyezése: 117. Legjobb eredménye: Players Championship Finals-nyolcaddöntős (2019)
A program
Noppert–Meikle (örökmérleg: 2–2–0–0), Henderson–Reyes (öm.: 3–3–0–0);
Meikle–Reyes (öm.: –), Noppert–Henderson (öm.: 3–1–0–2);
Henderson–Meikle (öm.: 5–4–0–1), Reyes–Noppert (öm.: 3–3–0–0)
Győzelmi esélyszámok: Noppert 2.45, Henderson 2.87, Reyes 4.60, Meikle 6.00