Gerwyn Gary nyomában? • SportTV

Gerwyn Gary nyomában?

Sport TV avatar Sport TV 2020. 05. 17. 08:38    
Olvasási idő: 2 perc

Az alapszakasz utolsó napjára három „nagyágyú” jutott a Home Touron. A 30. csoportban a bemutatkozó Gary Anderson mindhárom ellenfelét legyőzte, az utolsó előtti első körös estén Gerwyn Price-on a sor, aztán majd a nyitónap nagy vesztese, a regnáló világbajnok Peter Wright jut másodszor is lehetőséghez hétfőn.

Először láthatjuk a walesi klasszist játszani, az ő játéknapján ugyanis nem volt normális közvetítő vonalunk. Így kollégáink amúgy „rádiós módon”, a netes adást figyelve számoltak be az eseményekről, többek közt arról, hogy Luke Woodhouse 9 nyilas leget dob azon a meccsen, amelyet 5–0-ra nyert meg a favorit ellen. Price egyébként nem játszott rosszul, mindhárom meccsén 93 fölötti átlagot dobott, ami Rowby-Rodriguez és Evetts ellen egyeránt 5–­2-es győzelmet eredményezett, a kirobbanóan játszó (113.50!) Woodhouse ellen azonban még legnyerésre sem volt elég…
Vasárnap egy angol trió ellen javíthat, akikkel eddigi eredményei nem annyira meggyőzőek: Joe Cullennel szemben +2-re, Keegan Brownnal ikszre áll, Bradley Brooksszal meg még nem mérkőzött.

Brown mindenképpen rekorderként lép le a színről (esetleg marad a színen): ő lesz az egyetlen, aki az első körben háromszor is felléphet! A 12. csoportban anno április 28-án legyőzte 5–3-ra Colin Whiteheadet, de „odalett” az internetkapcsolat vele, nem folytathatta a versenyzést, aznapi ellenfelei kétkörös minitornát teljesítettek. Brown a 28. napon, már korábbi másodikakkal szemben kapott „pótvizsgázási” lehetőséget, akkor hármas holtversenyben 4 pontot ért el De Deckerrel és Atkinsszel, a legkülönbsége azonos volt a belgával (+5), egymás elleni meccsüket azonban elvesztette, így egy hajszállal lett második. Azzal viszont a fair play szellemében kiérdemelt egy újabb sanszot, ezzel lehet ő az egyetlen első körös triplázó. Brown emellett viszont a legjobb az „egymás ellenikben” a vasárnapi mezőnyből: eddig a négyesből mindhárom ellenfelével játszott már és a már említett Price elleni remi álláson kívül két honfitársával +2, illetve +3 a mérlege.

A világszervezet rangsorában 121. Brooks reménye meg saját játékán kívül az első körös statisztikában lehet: eddig nem kevesebb mint 7, a világranglistán 100. vagy rosszabb (éppen De Decker a századik) versenyző jutott tovább. Egy esetleges újabb csúcsbravúrral éppen a negyede az outsidereknek folytathatná tovább a május 26-án kezdődő második fordulóban a versenyt.

DARTS, PDC Home Tour. Sport2 20:30 a 31. csoport mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós)

Kapcsolódó

PDC HOME TOUR, 31. CSOPORT

A játékosok
Gerwyn PRICE (walesi).
Életkora: 35 éves. Világranglista-helyezése: 3. Legjobb eredményei: vb-elődöntős (PDC, 2020), UK Open-döntő (2017, 2020)
Joe CULLEN (angol). Életkora: 30 éves. Világranglista-helyezése: 16. Legjobb eredményei: World Matchplay-negyeddöntős (2018), Eb-elődöntős (PDC, 2018)
Keegan BROWN (angol). Életkora: 27 éves. Világranglista-helyezése: 30. Legjobb eredménye: vb-nyolcadddöntős (PDC, 2018), Grand Slam of Darts-negyeddöntős (2014)
Bradley BROOKS (angol). Életkora: 27 éves. Világranglista-helyezése: 121. Legjobb eredménye: vb 2. fordulós (PDC, 2016), Eb 3. fordulós (2015)
A program
Price–Brooks (örökmérleg: –), Cullen–K. Brown (öm.: 5–1–0–4);
Brooks–K. Brown (öm.: 2–0–0–2), Price–Cullen (öm.: 8–5–0–3);
Cullen–Brooks (öm.: – ), K. Brown–Price (öm.: 6–3–0–3)
Győzelmi esélyszámok: Price 1.61, Cullen 4.33, K. Brown 6.00, Brooks 10.00