Folytatódik a Német Kupa, rajtol a SüperLig • SportTV

Folytatódik a Német Kupa, rajtol a SüperLig

Sport TV avatar Sport TV 2020. 09. 13. 10:52    
Olvasási idő: 2 perc

Vasárnap újabb 12 mérkőzéssel folytatódik a német nemzeti kupaküzdelem, mi a tucatból a legutóbbi döntős Bayer Leverkusen bemutatkozó mérkőzését választottuk. S bár hivatalosan már megkezdődött a török élvonal 2020–21-es idénye is pénteken, nálunk a Sport2-n ma startol a SüperLig, a legutóbbi ezüst- és bronzérmes rangadójával.

Alário (középen) valószínűleg kezd a Norderstedt ellen is a Bayerben (Fotó: Getty Images) (

NORDERSTEDT–LEVERKUSEN

A Hertha ugyan kipottyant pénteken a rajton, ugyanazon az estén a Mainz és a szombaton pályára lépő 7 Bundesliga-együttes viszont vette az első forduló akadályát. Erre készül a legutóbb döntős, csak a győztes Bayerntől vereséget szenvedő Bayer Leverkusen is, amely története során négyszer volt finalista, de csak egyszer, 1993-ban sikerült elhódítania a trófeát.
Peter Bosz edző a meccs előtt kifejtette, nagyon sajnálja a csapat csillaga, Kai Haverti elvesztését, de a Chelsea-hez szerződő középpályás hiányában a védekező játék további erősítését tekinti a legfőbb feladatnak.

Igaz, az első fordulóban inkább támadói jó teljesítményére lesz szükség, hiszen az ellenfél a negyedosztályú (Regionalliga Nord) Eintracht Norderstedt lesz, amely az elmúlt idényben az 5. helyen végzett, a mostani idény rajtján pedig 3–1-es vereséggel kezdett a  Flensburg otthonában. A mérkőzést a BayArenában játsszák, 300 nézőt engednek be a stadionba. (A pályaválasztói jog  és a nagyobb részesedés a betételből persze a kiscsapaté marad.)
Érdekes napi hír még, hogy a DFB 20 százalékkal csökkentette a kupasorozat összpénzdíját, az első fordulóban 175.5 ezer euro helyett”csak” 137-et osztanak hi a résztvevő csapatok között. Az indoklás természetesen a zárt kapus meccsek miatti jelentős nézőtéri bevételkiesés volt.

Egyébként a Leverkusen támadósorában vélhetően először játszik majd a cseh válogatott Schick, aki ugyan csak a cserék közt kezd, de Bosz mester alighanem az argentin – szintén válogatott – Alário helyére beküldi majd a mérkőzésre.
(Azért a Leverkusen meccsével még nem végzünk a kupafordulóval, hétfőn este a Sport1-en képernyőre kerül a Dynamo Dresden–Hamburger SV és az MSV Duisburg–Borussia Dortmund összecsapás is.)

TRABZONSPOR–BESIKTAS

A fekete-tengeri kikötóváros korábbi hatszoros bajnokcsapata a legutóbbi idényben a vírusszünet kitöréséig nemcsak harcban állt a ligaelsőségért, hanem vezette is a táblázatot. A szünet után az új nagycsapat, a Basaksehir azonban ha nem is produkált ellenállhatatlan hajrát, de jóval kevesebbet és kisebbeket botlott a trabzoniaknál,  s végül leszorította őket az élről. A csapatot egyébként még mindig sújtja a pénzügyi fair play megsértéséért kapott európai kupaeltiltás (amely alól a CAS mentesítette a Man Cityt, az előtte fellebbező törököket meg nem – úgy látszik, itt is vannak „egyenlőbbek”…)
A vendég Besiktas egyenletesen pocsék idényt futott, a 10. forduló után csak a 8. volt, a 20. játéknap után 7., ám az utolsó 7 bajnokijából hatot megnyert, ezzel feljutott a dobogó alsó fokára. A Trabzonspor kizárása miatt lehetősége volt részt venni a BL-kvalifikációban, ám Szalonikiben 3–1-re kikapott a görög PAOK-tól, visszaesett az El-selejtezősorozatba, amelyben a Borac Banja Luka–Rio Ave találkozó győztesévek kell majd megmérkőznie.
A török bajnokság egyébként ebben az idényben 21 együttessel rajtol, mert a létszámot az idény közbeni döntéssel 20-ra akarták emelni, de a másodosztály csapatai ragaszkodtak az eredeti kiírásban szereplő három feljutó helyhez, így a létszám 21-re nőtt. A ligának lesz magyar játékosa is, a debreceni, egyszeres válogatott Varga Kevin a Kasimpasába szerződött, így időnként az ő csapatának a meccseit is lehetőségünk lesz megmutatni.

DFB-KUPA, első forduló. Sport2 15:30 Eintracht Norderstedt–TSV Bayer 04 Leverkusen (kommentátor: Fülöp László); SÜPERLIG, 1. forduló 19:15 Trabonspor Kulübü–Besiktas JK (kommentátor: Fülöp László )