Folytassa, Veszprém! • SportTV

Folytassa, Veszprém!

Sport TV avatar Sport TV 2020. 09. 30. 08:26    
Olvasási idő: 2 perc

Lehengerlően indította a BL-idényt a veszprémi férfikézilabda-csapat. A két győztes mérkőzés után a BL-ben harmadjára egy olyan helyszínre látogat, ahonnan egy kivétellel mindig elhozta mindkét pontot. Ennek a szép „hagyománynak” a folytatását várják el szurkolói, a magyar kézilabda-, sőt sportrajongók szerdán kora este is.

Petar Nenadics nehéz meccsre számít, de két pontot tervez az ukrajnai összecsapásról (Fotó: Getty Images)

ZAPORIZZSJA–VESZPRÉM

Az „Építők” legutóbbi, PPD Zagreb elleni szép hazai sikere (37–25) egyben a csapat történetének 200. győzelme is volt a BL történetében.
A Motor eddig csupán egyetlenegyszer tudta legyőzni a veszprémieket hat Bajnokok Ligája-összecsapásukon, még 2014-ben. Három alkalommal is 40 gól fölött dobott a magyar rekordbajnok az ukránoknak.
Mindkét csapat százszázalékos a hazai bajnokságban. A Veszprém ötból öt – legutóbb az Orosháza ellen 37–20 – , a Zaporizzsja kettőből kettő győzelemmel (legutóbb pénteken az Odessza elleni 22–8-cal) vezeti ligája táblázatát.
A Motor legeredményesebb játékosa, a litván irányító Aidenas Malasinkas 12 góllal ötödik a BL aktuális góllövőlistáján, a veszprémiek közül Jahja Omar (9) érte el a legtöbb találatot, Andreas Nilsson, Petar Manaszkov és Vuko Borozan (8-8) előtt.
Idézzük a handballveszprem.hu szokásos nyilatkozatcsokrából a spanyol edző, a szerb irányító és a norvég jobbátlövő mondandóját!
David Davis: – A Motornak kemény a védelme, magas és fiatal játékosokkal, valamint a kapusuk is kiváló. Szerintem nehéz dolgunk lesz kint. Ők lesznek otthon, és bár eddig még nem sikerült meccset nyerniük, a csapatuk egyértelműen jobb, mint tavaly. Teljes csapattal tudunk edzeni és készülni ebben a két napban, a tudásunknak legmegfelelőbben. Azért megyünk Ukrajnába, hogy nyerjünk, és két ponttal térjünk haza Veszprémbe.
Petar Nenadics: – Nehéz mérkőzésre számítok Ukrajnában, de nekünk azt a szintet kell tartani, amin éppen vagyunk. Remélhetőleg az elég lesz ahhoz, hogy hazahozzuk a két pontot. Azért lesz főleg nehéz a meccs, mert a Motor mindig sokkal keményebben játszik otthon, mint idegenben.
Kent Robin Tönnesen: – Kemény lesz Zaporizzsjában játszani, ahogyan minden idegenbeli Bajnokok Ligája-meccs nehéz. Győzni utazunk Ukrajnába, és remélhetőleg a legmagasabb szinten tudunk majd teljesíteni. Ha ez így lesz, nem is kérdés a két pont sorsa.

Kapcsolódó

MOTOR–VESZPRÉM örökmérleg

Összesen: 6 mérkőzés, 1 Motor-győzelem–0 döntetlen–5 Veszprém-siker/155–208-as gólkülönbség. Ebből Zaporizzsjában: 3–1–0–2/ 72–83. A legelső mérkőzés: MKB-MVM Veszprém–HK Motor Zaporizzsja 44–27 (20–13),  2013. 10. 10., csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: HK Motor Zaporizzsja–Telekom Veszprém KC 22–32 (8–17), 2020. 2. 29., csoportkör. A legutóbbi három ukrajnai mérkőzés: 22–32 (2019–20, csoportkör), 24–29 (2015–16, nyolcaddöntő), 26–22 (2013–14, csoportkör)

FLENSBURG–PORTO

A német sztárcsapat és a portugál együttes első ízben találkozik az európai kupaporondon, az A-csoportban, azaz a Szegedében csapnak össze. A német együttes vezeti a táblázatot két győzelemmel, amelyeket a Kielce és a PSG ellen aratott, a Porto is győztesen hagyta el legutóbb a játékteret, a Meskov Breszt ellen nyert.
A Flensburg a múlt hét végén 28–24-re elveszítette a német Szuperkupa-mérkőzést a Kiiel ellen Düsseldorfban.
A két csapat legeredményesebb játékosa közül a német Hampus Wanne 13 góllal a negyedik, a portugál Antonio Areia 10 találattal holtversenyben a 11. a BL 2020–21. évi góllövőlistáján.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA. B-csoport, Sport1 18:30  HK Motor Zaporizzsja–Telekom Veszprém KC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Pásztor István); A-csoport, Sport1 20:45  SG Flensburg-Handewitt–FC Porto  (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet)