Vác, Győr: hazai pályán két kupapontért • SportTV

Vác, Győr: hazai pályán két kupapontért

Sport TV avatar Sport TV 2021. 01. 10. 10:40    
Olvasási idő: 2 perc

Felemás eredményt hozott női kézis csapataink szombati kupanapja. A Fradi bravúros hajrágyőzelmet aratott az ex-BL-győztes CSM ellen, a Siófok pontot szerzett (vesztett?) otthon az orosz Kubanytól. Vasárnap újabb két együttesünk lép pályára ugyanazért a két trófeáért: a Győr idegenben lép fel Romániában a BL-ben, a Vác itthon erős francia csapatot fogad az EL-ben – természetesen mindkettő Sport1-es közvetítéssel.

Görbicz Anita a Valcea elleni itthoni meccsen klasszis teljesítményt nyújtott (Fotó: MTI/Krizsán Csaba))

VÁC–PARIS 92 (El)

Az A-csoportban szereplő kvartett már túl van az első találkozón: a dán Herning-Ikast fölényes győzelmet aratott az orosz Zvezda Zvenyigorod ellen (34–25). A másik találkozót vívják a váciak a jövőre 30 esztendős párizsi alakulattal.
A mieink egymeccses, szinte valószínűtlen 42–41-es (!) győzelemmel kvalifikálták magukat a csoportkörbe a korábban a Bl-ben is induló cseh bajnok Baník Most ellen. A párizsiaknak két selejtező körön is túl kellett jutniuk a szlovák Michalovce (36–14, 29–26) és a dán Nyköbing Falster (28–16, 28–26) ellen.
A két együttes 8 éve már találkozott az európai kupaszínpadon, a 2013-as KEK-negyeddöntőben mindkétten megnyerték hazai meccsüket, végül a Paris jutott tovább.
Az Eb óta a Vác már játszott hazai bajnokit, 34–30-ra győzte le az Érdet, a Paris viszont 21–21-es döntetlent játszott a Dijónnal. A francia csapatnak az irányító Coralie Lassource nélkül kell kiállnia, aki Achilles-ín-szakadást szenvedett az Euro felkészülési időszakában, s az idény további részére már kiesett a játékból.

RAMNICU VALCEA–GYŐR (BL)

A BL-ben B-csoportjának csúcsrangadóján a moszkvai CSZKA „szívességet tett” a győrieknek , hiszen levette a Brest-Bretagne veretlenségét (25-24). Így ha az ETO győztesen tér haza Ronániából, kétpontos előnyre tesz szert a franciákkal szemben. A Győr a csoport egyetlen veretlen tagja, a Valcea az egyetlen pobt nélküli együttes. A címvédő már 45 mérkőzés óta veretlen a BL-ben, a fordított felállásban a magyar rekordbajnok többek közt Estelle Nze Minko 10 találatának is köszönhetően sima, 38–31-es sikert aratott az Audi Arénában. A francia irányító a második a sorozat góllövőlistáján 43 góllal, a csapattársa, a norvég Stine Oftedal 40-szer talált a kapuba, ezzel 9., a rangsorban. Nyolc ETO-játékos is érmet szerzett a decemberi Eb-n: Oftedal, Stine Solberg, Veronica Kristiansen és Kari Brattset aranyérmes lett Norvégiával, Amandine Leynaud, Laura Glauser, Beatrice Edwige és Nze Minko pedig ezüstérmet vehetett át a francia válogatott tagjaként.

„Soha senkit sem becsülhetünk le. Bármilyen felállásban, bármilyen problémáik vannak, bárki bármikor ilyennel a fejében megy a pályára, rosszul jár. Ez sosem volt jellemző ránk. Mint bármelyik csapatnak, nekünk is lehetnek problémáink, amivel január elején bármikor bárki találkozhat. Most rázódunk össze, visszatérve az Európa-bajnokságról. Nagyon örülök, hogy tudtunk így mérkőzést játszani, és egy nagyon komoly mérkőzésre számítunk Valceában. Tavaly egy kicsit csalóka volt a nagyarányú győzelmünk ott, nincs ekkora különbség a két csapat között, és abban is biztos vagyok, hogy a hazaiak mindent meg fognak tenni” – nyilatkozott Danyi Gábor vezetőedző a mérkőzések előtt szokásos, a győri klubhonlapnak adott video-miniinterjúban.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA. Sport1 13:45  Váci NKSE–Paris 92  (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor: Tóth Tímea, riporter: Fülöp Marcell, szakértő: Borsos Attila).  NŐI BAJNOKOK LIGÁJA. Sport1 15:45 SCM Ramnicu Valcea–Győri Audi ETO KC (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András); Sport1 17:30 Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Ágai Kis András)