Magyar kézis kupameccstrió a Sport1-en

Sport TV avatar Sport TV 2021. 01. 23. 14:29    
Olvasási idő: 2 perc

Három női kézilabda-kupacsapatunk is pályára lép a kontinentális játszótéren, ketten az Európa-ligában, egy a BL-ben. Mindhármuk mérkőzését közvetítjük a Sport1-en – természetesen élőben.

Hársfalvi Júlia góljaira szombaton is nagy szüksége lesz az SKC-nek Brailában (Fotó: siofokkc.hu)

DUNAREA–SIÓFOK (El)

Mindkét együttes 3 pontot szerzett eddig, ezzel vezetik a D-csoportot. Előző meccsén a balatoni együttes győztesen tért haza a Fleury Loiret otthonából, a románok egy pontot elvittek Krasznodarból a Kubanytól. Egyik csapat sem játszott azóta más mérkőzést. Értelemszerűen amelyikük nyer, átveszi a vezetést a csoportban.

„Két mérkőzés után három ponttal állnak, csakúgy, mint mi. Egy jó csapatról beszélünk, mely fiatal és tapasztalt játékosok egyvelegéből áll össze. Marina Dmitrovic, Aneta Udristioiu és Maria Kanaval játékára is figyelnünk kell majd, de nem csak belőlük készültünk. Egy ilyen sorozatban minden mérkőzés más és más, így mi is izgatottan tekintünk minden egyes új kihívásra. Szeretem az ilyen időszakokat, hiszen most megvan a ritmus. A folytonosság egy nagyon fontos dolog. Egyre jobb állapotban vagyunk, abban bízom, hogy ott tudjuk folytatni szombaton, ahol a Fleury ellen abbahagytuk. Andrea Kobetic továbbra sem lehet velünk, még nincs játékra kész állapotban, így ezt a feladatot is nélküle kell megoldanunk” – nyilatkozta a siófoki klubhonlapon Zdravko Zovko, a mieink horvát mestere.

VÁC–HERNING-IKAST (El)

Helembai Fanny a Paris 92 ellen is a legeredményesebb váciak egyike volt, hasonló teljesítményt várnak tőle a dán klassziscsapattal szemben is (Fotó: Getty Images)

A két csapat korábban nem találkozott az európai kupákban. Mindkettőnek két pontja van, s egyformán veszítettek a Paris 92 ellen. A dánok a héten jelentették be, hogy az irányítójuk, Helene Fauske az idlny végén elhagyja a csapatot, a Brest-Bretagne-ba szerződik. Az együttes legutóbbi hat mérkőzését elvesztette magyar klubok ellen, a legutóbbi győzelméért 2015-ig kell visszalapozni az évkönyvekben, akkor a Győr ellen nyertek BL-csoportmeccset a Rába partján 27–21-re.

A váci kispadról nem Szilágyi Zoltán irányít, mert a mester koronavírustesztje pozitív eredményt hozott, így 10 napra karanténba kellett vonulnia. Távollétében Németh András, a magyar edzői kar egyik prominense – korábbi szövetségi kapitány és BEK-győztes tréner – szakmai igazgató irányítja a csapatot.

GYŐRI ETO–BREST (BL)

Faluvégi Dorottya bízik a jó játékban és a veretlenség megőrzésében (Fotó: gyorietokc.hu)

A két csapat vezeti a B-csoport táblázatát, az első Győr 17, a második Brest 15 pontot gyűjtött eddig. Az ETO megszenvedett a múlt héten Odensében, csak a szokásos szívszaggató hajrában, az utolsó három gólt megszerezve sikerült 32–32-es döntetlenre mentenie a találkozót. Veretlen sorozatát 47 mérkőzésesre növelte, ebben 41 győzelem mellett 6 döntetlen található, hármat ebből az idényben játszott – az egyiket éppen Brestben. A francia csapat szintén remizett a Buducsnoszt ellen, 18–11-es félidei hátrány után 28–28-as remit ért el a montenegrói bajnokkal.
A vendégek szlovén csillaga, Ana Gros vezeti a sorozat góllövőlistáját 77 góllal, a legeredményesebb győri Estelle Nze Minko 48-szor talált az ellenfelek kapujába.
„Nagyon kemény meccs lesz, szerintem nem okozok meglepetést azzal, ha ezt mondom. Az elmúlt mérkőzésünk, amit tavaly játszottunk a Bresttel, nagyon kiélezett volt.  Nagyon jó kézilabdát játszanak, és nagyon gyors csapatuk van. Hál’Istennek volt két napunk felkészülni a mérkőzésre. A legjobbunkat szeretnénk adni és mindenképpen meg akarjuk őrizni a veretlenségünket” – nyilatkozta Faluvégi Dorottya, az Audi ETO jobbszélsője a klubhonlapnak adott szokásos mini-videointerjúban.

NŐI KÉZILABDA
EURÓPA-LIGA, csoportkör. Sport1 13:45  HC Dunarea Braila–Siófok KC
(kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet); Sport1 15:45  Váci NKSE–Herning-Ikast (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Tóth Tímea, riporter: Takács Rita, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)
BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör. Sport1 17:45  Győri Audi ETO KC–Brest-Bretagne HC (kommentátor-riporter: Méhes Gábor, szakkommentátor: Pigniczki Krisztina, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)

Cookie beállítások