Fabregas visszatérne a válogatottba • SportTV

Fabregas visszatérne a válogatottba

2015. 03. 31. 13:44    
Olvasási idő: 2 perc

A Chelsea futballistája, Cesc Fabregas nem kapott meghívót a spanyol válogatott Ukrajna elleni Európa-bajnoki selejtezőjére. A mérkőzést nélküle is 1–0-ra megnyerték honfitársai, Fabregas pedig a marca.comnak adott rövid interjúban értékelte a helyzetét.

– Szomorú vagy, hogy nem játszhattál az ukránok ellen?
+ Mindenki játszani szeretne a válogatottban. Úgy gondolom, hogy még egyszer nem történhet meg, hogy kimaradok, már várom a következő edzést, hogy megmutassam mit tudok, és ott legyek újra a csapatban.
– Szerinted mi annak az oka, hogy elvesztetted a helyed a válogatottban?
+ Nem gondolom, hogy elvesztettem a helyem, hiszen senkinek sincs bérelt helye a válogatottban. A legfontosabb dolog, hogy ott játszhassak, ha ez sikerül, az nagyszerű dolog. Ha pedig nem, akkor szurkolok a társaimnak, hogy a legjobb eredményt érjék el. Mindig segíteni próbálom a válogatottat.
– Szeretnél még visszakerülni?
+ Mindenki a válogatottban szeretne játszani, de megértem, hogy az ilyen öregapók, mint én, nem mindig kerülnek már be, hiszen sok fiatal jobb nálunk. De megértem, hisz mindig a csapat az első.
– Szerinted elromlott valami a spanyol válogatotton belül?
+ Nem gondolom, hogy bármi is rossz lenne. Ez egy nagyon fiatal együttes, még sokat kell együtt játszaniuk, hogy jók legyenek, de biztos vagyok benne, hogy nagyszerű csapattá fognak formálódni.
– Boldog vagy, hogy ismét a Premier League-ben játszol?
+ Igen, nagyon örülök neki. Életem mostani szakaszában minden egyes percet élvezek. A legtöbb találkozón pályára lépek, ami nagyon boldoggá tesz. Minden alkalommal azért harcolunk, hogy megnyerjük az angol bajnokságot, és így nagyszerű évet zárjunk.
– Mourinho a legjobb edző, akivel valaha dolgoztál?
+ Nagyon jó edzőkkel dolgozhattam eddig együtt. Mindig éreztem a profizmusukat, és sokat tanultam tőlük.
– Megrázott titeket, hogy kiestetek a Bajnokok Ligájából?
+ Természetesen rendkívül rosszul érintett minket. Mindenki úgy gondolja, hogy tíz ember ellen játszani könnyű, de valamikor változnak a dolgok.
– Melyik a kedvenc csapatod a BL legjobb nyolc együttese közül?
+ Az összes klub nagyon erős. Nem látok tiszta favoritot.
– Mit gondolsz a Ligáról? Vége a Real Madrid uralmának?
+ A spanyol bajnokság ebben az évben véleményem a szerint a Barcelonáé lesz. Ha Piqué megtartja eddigi formáját, akkor szerintem nem kérdés, hogy ki nyeri meg a bajnokságot. Jelen állás szerint nekik van a legjobb csapatuk.