Élre állt csoportjában a világbajnok • SportTV

Élre állt csoportjában a világbajnok

2015. 09. 04. 23:15    
Olvasási idő: < 1 perc

Visszavágott a varsói vereségért a német válogatott Lengyelországnak, így az Európa-bajnoki selejtező D-csoportjának élére állt. A világbajnok remekül kezdett a frankfurti összecsapáson, egy szenzációsan kipasszolt akció végén Hector adott Thomas Müllerhez, a Bayern játékosának pedig már csak az üres kapuba kellett gurítania. Hét perccel később Hector újabb gólpasszt adott, ezúttal Götzének. A 36. percben a lengyelek a semmiből szépítettek, Grosicki kiváló beadása után „természetesen” Lewandowski volt eredményes. A fordulás után a hazaiak több nagy helyzetet is kihagytak, de a 82. percben Götze megszerezte második találatát is a mérkőzésen, beállítva ezzel a 3-1-es végeredményt. Németország ezzel a sikerrel átvette a vezetést a csoportban, két ponttal megelőzve mostani ellenfelét.

Nagy meglepetésre kikapott Grúziában a csoportban eddig harmadik helyen álló Skócia. Az összecsapás egyetlen gólját Kazaisvili lőtte a 38. percben. Kihasználta a skótok botlását a „szomszédos” Írország. A zöldek a papírformának megfelelően simán nyertek Gibraltáron. A vendégeknél Keane duplázott, és betalált Christie és Long is.

Az I-csoportban a második helyen álló Dánia nem tudta otthon legyőzni a harmadik Albániát. A vége gól nélküli döntetlen lett. A továbbjutásra már esélytelen csapatok összecsapásán Szerbia egy öngóllal és Ljajic találatával verte 2-0-ra Örményországot.

(Sport Tv)