Hibátlan világbajnokok • SportTV

Hibátlan világbajnokok

2016. 10. 11. 20:29    
Olvasási idő: < 1 perc

A hatnapos európai vb-selejtező etap utolsó játéknapján pályára lépett az eddig száz százalékos német és angol együttes is, mindkettő mérkőzését közvetítettük a sporttelevízióban.

Az E-csoportban játszották a nap kora esti meccsét. Ezen az asztanai roppant csúszós műfű és a roppant szívós kazah csapat együttesen elérte, hogy az esélyes román együttes ne tudja megszerezni a boldogító egyetlen gólt. Így a lengyelek után egy másik esélyes együttes is pontokat hagyott Kazahsztánban.

Hannoverben a németek hamar, bő negyedóra alatt döntésre vitték az észak-írek elleni selejtezőt. A 14. percben Draxler 19 méterről ágyúzott McGovern kapujába. Négy percre rá egy szöglet után Hummels fejelt a kapu irányába, Khedira két méterre a kaputól belestukkolt, és a tétovázó McGovern mellett-fölött a hálóba hullott a labda. A továbbiakban is nagy német fölény jellemezte a találkozót, ám az eredmény már nem változott.

Anglia ellenben nem tudta megőrizni hibátlanságát. Nyílt, sok helyzetes mérkőzésen gól nélkül végzett Ljubljanában. Mi több, a szlovénok két kapufát is elértek, azaz közelebb álltak a győzelemhez. A csoport másik szláv-brit meccsén nem jártak jól a szigetországiak, északi szomszédaink egy sima hármassal küldték haza Gordon Strachan tanítványait.

(Sport TV)

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK, 3. forduló

C-csoport

Németország–Észak-Írország (2–0)
G:
Draxler (13.), Khedira (17.)
Csehország–Azerbajdzsán (0–0)
Norvégia–San Marino (1–0)
G:
D. Simoncini (öngól, 12.)

E-csoport

Kazahsztán–Románia 0–0
Dánia–Montenegró (0–1)
G:
Becsiraj (32.)
Lengyelország–Örményország (0–0)

F-csoport

Szlovénia–Anglia (0–0)
Szlovákia–Skócia (0–0)
Litvánia–Málta (0–0)