Keserédes évzáró, igazi Császárral • SportTV

Keserédes évzáró, igazi Császárral

2017. 06. 12. 15:38    
Olvasási idő: < 1 perc

Lényegében véget ért a klubszezon a Harmadik Félidő témát adó két sportágában, a (spanyol) futballban és a kézilabdában, az idényzáró adásban a két sportág válogatottjairól lesz szó, pozitív és negatív érzelmi felhanggal egyaránt.

A két kézilabda Final Four már a múlté, a héten férfi és női kézilabda-válogatottunk is fontos selejtezőket játszik. A női együttes a Szlovákia elleni vb-selejtező hazai mérkőzését 9 gólos sikerrel zárta, a feladat most az idegenbeli találkozón véglegesíteni a világbajnoki részvételt. A férfiegyüttes a dán, holland, lett hármassal szemben eddig 4 mérkőzésen 5 pontot gyűjtött, s a lettek elleni idegenbeli találkozón győzelemmel már megválthatja jegyét a jövő évi horvátországi kontinenstornára. Mindkét selejtezőt a héten a Sport1-en közvetítjük.

Állandó kommentátori-szakértői-szakkommentátori stábunk – Tóth Tímea, Borsos Attila, Matuz Krisztián – ezúttal egy igaz Császárral is erősödik. Elfogadta ugyanis meghívásunkat Császár Gábor, a jelenleg Schaffhausenben légióskodó, több mint 200-szoros válogatott játékosunk is. A klubjával nemrég ismét svájci bajnokságot nyerő, a BL idei góllövőlistáján 87 góllal a 7. helyen záró nagyszerű irányító ezúttal – közös megegyezéssel – nem tagja Javier Sabaté válogatott keretének, de ki tudna testközelibb információkkal, hitelesebben véleményt alkotni a csapatról, mint éppen ő.

Fájó, a második téma már jóval kevésbé lesz derűs. Futballszakértőink a vb-selejtezők minket leginkább (legfájóbban) érintő témát beszélik át újra meg újra: hogyan következhetett be alig egy évvel az Eb-eufória után a magyar futballválogatott históriájának egyik, ha nem a legnagyobb szégyene, az Andorrától tétmeccsen elszenvedett vereség. Nem túl szívet melengető téma, de bízzunk benne, hogy szakembereink a puszta sajnálkozáson és elszörnyedésen kívül képesek lesznek némi reménysugarat is találni a jelenleg koromsötétnek tetsző, hosszú alagút végén…

A műsort szokás szerint most is – ebben az idényben utoljára – Takács Rita és Petur András vezeti.