A Sport2 az NL szombati tévéje • SportTV

A Sport2 az NL szombati tévéje

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 17. 13:29    
Olvasási idő: 2 perc

Hétvégén jobban szórják a kezdési időpontokat a Nemzetek Ligájában. Így lehetőségünk nyílik lépcsőzetesen közvetíteni. Egy-egy C-, B- és A-ligás mérkőzést adunk egymás után élőben a Sport2-n, ráadásként a szokásos összefoglalón kívül marad még két felvett meccs is a C-, és a D-ligából (az S1-en, késő este és éjszaka).

SZERBIA–MONTENEGRÓ (C-liga, 4. csoport)

Nem csekély a pikantériája az egytucat éve felbomló délszláv államszövetség két tagja összecsapásának. Nem nagy szeretettel váltak el egymástól, így nem csoda, hogy azóta „barátságos” meccsen nem találkoztak, a Nemzetek Ligája „kasztrendszere” és a sorsolás kellett hozzá, hogy első ízben összecsapjanak idén október 11-én.  Akkor Podgoricában kétgólos vendég győzelem született, mindkét gólt a Fulham csatára, Alekszandar Mitrovics szerezte, az elsőt 11-esből, a másodikat akcióból. Annak a duplának nagy szerepe van abban, hogy a csoportot jelenleg a 8 pontos szerbek vezetik a 7 pontos Montenegró előtt. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogyha ma délután a Rajko Mitics Stadionban (amit persze a népnyelv mindig is csak Marakanának nevezett és nevez mindörökké) hazai győzelem születik, akkor Szerbia véglegesen meg is nyeri a C-liga 4. csoportját. Értelemszerűen vendég győzelem estén Montenegró átveszi a vezetést, ha pedig ikszelnek, az utolsó forduló keddi szerb-litván és montenegrói-román meccse dönt a románokkal (6 pont) hármassá bővülő versenyfutás befutójáról.

TÖRÖKORSZÁG–SVÉDORSZÁG (B-liga, 2. csoport)

A csoport eddigi történéseit alapvetően meghatározta a szeptemberi solnai svéd-török meccs utolsó bő 40 perce. Az 50. percig a háromkoronások magabiztosan vezettek, aztán a félholdasok innen tudtak fordítani, a hosszabbítás pillanataiban elérve a győztes találatot, amelyet az egyenlítő gólhoz hasonlóan Emre Akbaba jegyzett. A franciaországi születésű, jelenleg a Galatasarayban játszó középpályás a 52. percben szállt be csereként, és az utolsó öt percben szerzett duplájával fordította meg a találkozó sorsát. (Amúgy összesen 6 mérkőzésen 3 gólt szerzett a válogatottban, ám sérülés miatt most nem állhat Mircea Lucescu rendelkezésére.) A csoportot 7 ponttal az oroszok vezetik, de nekik már csak egy mérkőzésük van hátra. A törököknek 3 (a solnai), a svédeknek csupán 1 pontjuk van. Török siker esetén a győztes átveszi a vezetést, egyszersmint a C-ligába sorolja vissza a svédeket. Döntetlen esetén a keddi svéd-orosz mérkőzés a csopotgyőzelemről és a kiesésről is dönt. Ha a skandinávok visszavágnak – de csak akkor – , nekik is marad esélyük még a csoportelsőségre, és az azzal járó feljutásra, illetve a ligagyőzelemért való megmérkőzésre.

OLASZORSZÁG–PORTUGÁLIA (A-liga, 3. csoport)   

Ha az olaszok a lengyelországi meccs hajrájában októberben nem találnak be, a mai milánói csatának nem lenne igazi tétje. Ám a végig veszélyesebb squadra azzurra a hosszabbítás 3. percében megszerezte a győztes gólt – a válogatott pályája első találatát jegyző Cristiano Biraghi révén – , így még az azúrkékek is harcba indulhatnak a csoportelsőségért. Ehhez két eredménynek kellene számukra kedvezően alakulnia: szombaton este a San Siróban meg kell verniük a regnáló Európa-bajnokot, (lehetőleg egy gólnál nagyobb különbséggel) és kiszurkolniuk, hogy kedden Guimaraesben a luzitánok ne győzzék le a már a B-csoportba kiesett lengyeleket. A két feltétel együttes teljesülésének elég magas a szorzószáma a fogadóirodáknál, de hát a futball története seregestül kínál meglepő fordulatokat.
A portugálok vezércsillaga (az egyébkébt Olaszországban játszó) Cristiano Ronaldo most sem kerettag, majd meglátjuk, az esetleges csoportelsőség esetén (amelyhez a fentiek értelmében elég egy remi is honfitársainak) beszáll-e majd a trófeáért folyó küzdelembe 2020 júniusában…

 

NEMZETEK LIGÁJA. Sport2 14:45 Szerbia–Montenegró (kommentátor: Faragó Richard); Sport2 17:45  Törökország–Svédország (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba); Sport2 20:30 Olaszország–Portugália (kommentátor: Fülöp László); 21:30 Albánia–Skócia (felv., kommentátor: Kassai-Tóth Csaba); 23:00 a nap meccseinek összefoglalója (műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Puhl Sándor, kommentátor: Fülöp László és Gyulai Miklós); Sport1 23:30 Azerbajdzsán–Feröer (kommentátor: Gyulai Miklós)

Kapcsolódó

AZ NL 15. VERSENYNAPJÁNAK PROGRAMJA

15:00   Szerbia–Montenegró, C-liga, 4. csoport (Sport2 14:45)
18:00   Törökország–Svédország, B-liga, 2. csoport (Sport2 17:45)
18:00   Azerbajdzsán–Feröer, D-liga, 3. csoport (Sport1 23:30, felv.)
18:00   Málta–Koszovó, D-liga, 3. csoport
20:45   Olaszország–Portugália, A-liga, 3. csoport (Sport2 20:30)
20:45   Albánia–Skócia, C-liga, 1. csoport (Sport1 21:30, felv.)
20:45   Románia–Litvánia, C-liga, 4. csoport