A Füred a főtáblára készül • SportTV

A Füred a főtáblára készül

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 25. 02:51    
Olvasási idő: < 1 perc

Múlt vasárnap Csehoszágból egygólos, szűk győzelemmel (34–33) tért haza a Balatonfüred. Az e hétvégi cél: megőrizni az előnyt, lehetőleg kettős győzelemmel bejutni az EHF-kupa főtáblájának 16-os mezőnyébe.

A mérkőzéssel kapcsolatban idézzük Horváth Gábornak a Naplóban megjelent írását, a füredi klub Facebook-oldaláról!
„Mondhatni, múlt vasárnap nagyot ment a BKSE a cseh HCB Karvina vendégeként, de a végső dudaszó után nem igazán lehetett boldog füredi arcokat látni. Történt ugyanis, hogy a Balaton-parti csapat végig irányított, lőtt 34 gólt, többször 4-5 találattal vezetett, az utolsó másfél perc azonban nem a terveknek megfelelően alakult.
– Az történt, amire készültünk, és azt gondolom, hogy a szezon egyik legjobb támadójátékát nyújtottuk. Hozzá kell tenni, hogy a védekezésben akadtak hiányosságok, a visszarendeződéssel, a hét a hat elleni játékkal voltak gondjaink, a hazaiak sokszor robogtak át rajtunk. Ugyanakkor ezzel együtt háromszor is benne volt a mérkőzésben, hogy megroppantjuk ellenfelünket. Nem sikerült, ebből is látszik, hogy szívós, masszív együttesről van szó. A Karviná vert helyzetből állt talpra és nyílttá tette a párharcot – mondta lapunknak Csoknyai István.
A fürediek mestere a meccs hajrájával kapcsolatban megjegyezte: nagyon rosszul érintette csapatát, amikor hármas emberhátrányban kellett küzdenie. – Bosszantó, mert több volt számunkra ebben a találkozóban, de egyszerűen kifolyt a markunkból a nagyarányú siker lehetősége. Persze ebben benne van a rutintalanságunk, de azt is hozzá kell tenni, hogy a csehek a hazai pálya minden előnyét élvezték az utolsó percekben.
Csoknyai István hangsúlyozta: totálisan nyílt a továbbjutás sorsa. – Pokolian nehéz visszavágó előtt állunk. Olyan kicsi az előnyünk, hogy azzal nem is foglalkozhatunk, egyértelműen győzelemre kell játszanunk. Az idegenbeli meccs tapasztalatait leszűrve készültünk a héten, több játékelem van, amiben javulnunk kell. Veszélyes ellenfél a Karviná, mindenképpen komoly koncentráció és odafigyelés szükséges. Szerencsére nincs sérültünk, teljes kerettel várjuk a megmérettetést.

Sport1 15:45 Balatonfüredi KSE–HCB Karviná kézilabda EHF-kupa selejtező, 3. forduló, visszavágó (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Molnár Zsolt, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Borsos Attila); Sport1 18:00 Harmadik Félidő kézilabda-showműsor (műsorvezető: Petur András)