Montana beszólt Bradynek • SportTV

Montana beszólt Bradynek

2019. 02. 03. 13:19    
Olvasási idő: < 1 perc

Joe Montana, a legendás quarterback szerint elhamarkodott úgy ítélkezni, hogy Tom Brady lenne minden idők legjobb amerikaifutball-játékosa. Akár megnyeri vasárnap éjjel a hatodik aranygyűrűjét, akár nem.

Tom Bradyvel kapcsolatban lassan odáig jutunk, hogy nem az a kérdés, ő minden idők legjobb amerikaifutball-játékosa, hanem az, hogy tényleg ő minden idők legnagyobb sportolója. Vasárnap éjjel már a hatodik Super Bowlját nyerheti meg (a kilencedik nagydöntős fellépésén), úgy, hogy 17 évvel ezelőtt diadalmaskodott először, most pedig 41 évesen térhet vissza a trónra. Ehhez csak annyi kell, hogy (akárcsak 2002 februárjában) a New England Patriots együttesével megverje az időközben St. Louisból Los Angelesbe költöző Rams gárdáját. Azonban most előjött valaki (ráadásul eléggé autentikus személy), aki azt mondja, még az NFL-en belül sem egyértelmű a Pats-quarterback primátusa.

„Különböző korszakokban végigdolgozott pályafutásokat nem lehet összehasonlítani. Természetesen Tom karrierje lenyűgöző. De a játék nagyon változott az elmúlt időszakban – mondta a San Francisco 49ers irányítójaként négyből négy Super Bowlt nyerő, a minden idők legjobb játékosa címre ugyancsak eséllyel pályázó Joe Montana.  – Egy quarterback ma nem kap olyan sok ütést, mint korábban. Ma ugyan a védők közel kerülnek hozzád, de tízből kilencszer egyáltalán nem érnek el, ami azért teljesen más érzés egy irányító számára.”

A 62 éves Montana az idei döntőre is tippelt: „Azt hiszem, a Patriots nyer. Az idény ezen szakaszában nagyon nehéz megverni ezt a csapatot. Tom párszor már játszott döntőt, ebben az összetételében a Rams még nem. Jön a család, aztán nem jók a szobák, kellenek más meccsekre is jegyek nekik, esetleg különleges étterembe akarnak helyet foglaltatni maguknak. Ezeknek senkit sem szabad eltéríteniük a legfontosabb feladattól.”

A Sport1-en 22 órától a Trash Talk Extrával vezetjük fel a Super Bowlt, majd éjféltől helyszíni közvetítésben számolunk be a Los Angeles Rams-New England Patriots mérkőzésről.