Harc az Európa-ligáért • SportTV

Harc az Európa-ligáért

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 07. 09:54    
Olvasási idő: 2 perc

A vasárnapra maradó két párosítás négy csapata közül három is érdekelve van az Európa-ligát érő helyezések egyikéért folyó csatában. Szerencsés esetben magyart is láthatunk a pályán – az erről szóló döntést Julian Nagelsmann edző hozhatja meg.

Nico Elvedi tavaly márciusban betalál Jíri Pavlenka kapujába a Borussia Parkban. Bő egy évvel később ez a jelenet akár meg is ismétlődhet (Fotó: Getty Images)

AUGSBURG–HOFFENHEIM  

Három csapatot említettünk röpke bevezetőnkben El-asprirásként, az első párból a vendég Hoffenheim tartozik közéjük. A sinsheimi társaság jelenleg „csak” a 9., 41 ponttal, ám ha nyerni tudna a Délnyugat-Bajorországban, csak egy ponttal lenne elmaradva a jelenleg európai kupahelyet birtokló, egy meccsel többet játszott Wolfsburgtól. A házigazdának is kellenek a pontok, mert csupán négy egységgel előzi meg a már osztályozós pozícióban tartózkodó Stuttgartot.
Mi természetesen elsősorban Szalai Ádámot várjuk a pályára.  Válogatott csatárunk az idényben a lehetséges 27 meccsből 23-szor pályán volt ugyan, de csupán ötször – legutóbb a 7. fordulóban – töltötte a pályán a teljes 90 percet. A további 18 találkozóból ötször le-, 18-szor becserélte Nagelsmann mester, az összesen pályán töltött 1149 játékperce meccsenként átlagban 49-nek felel meg. Legutóbb január 26-án a Freiburgban 4–2-re megnyert meccsen volt kezdő. Az idényben 4 gólt tett hozzá az addigi 45-höz, azaz továbbra is egy találatra van csupán a jubileumi félszáztól a ligában. Az előző játéknapon nem szerepelt, most is a Kicker előzetesében a tartalékok közt található a neve. Őszintén reméljük, legalább csereként újra megbízik benne Julian Nagelsmann, s csak-csak összejön végre az ötvenedik Bundesliga-gól is…

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-MÉRLEG (AUG–HOFF)


ÖSSZESEN: 15 mérkőzés, 3 Augsburg-győzelem, 4 döntetlen, 8 Hoffenheim-győzelem/ 14–23-as gólkülönbség
AUGSBURGBAN: 7–3–0–4/ 8–11
A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Sinsheimben 1–2 (az ősszel), Audsburgban 0–2 (a 2017–18. évi idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (az összes tétmeccsen): Halil Altintop 3, ill. Sejad Salihovic 5 gól

 

MÖNCHENGLADBACH–WERDER BREMEN

Ha már Szalai Ádámot emlegettük, egy másik futballista, a valaha volt legsikeresebb magyar Bundesliga-játékosok egyike személyében is összeköti a Gladbach–Werder párosítás klubjait. Lisztes Krisztián annak idején négy nagy sikerű idényt (bajnoki cím, kupagyőzelem) töltött Brémában és utána kevésbé hosszú és kevésbé sikeres (5 meccs, 0 gól) periódust Gladbachban.
A Klassikerhez hasonlóan centenáris Bundesliga-meccsét (értelemszerűen a Bökelbergben a félszázadikat) vívó két együttes most közvetlen „El-riválisa” egymásnak. A még a BL-ről sem lemondó csikók a jobbik Európa-liga helyen tartózkodnak 47 pontjukkal, a feljövőben lévő Werder győzelem esetén pontszámban (45) befogná, jobb gókülönbségével pedig meg is előzné a 6. Wolfsburgot. Mindkét együttesnek egy játékosa van eltiltásveszélyben, Stroblnak és Klaassennek mutatták fel eddig 4-szer a figyelmeztető sárga kártyát. A düsseldorfi 1–3 után néhány változás várható a Gladbach csapatában, Stindl visszakerül, Hofmann leül a kispadra, a bal szélen esetleg Thorgen Hazard váltja Pléát. A Werder a hétközi kupasiker (a negyeddöntőben idegenben verte ki a Schalkét) után érthetően kissé fáradtabb lehet. A brémaiaknál a kupameccset kihagyó Gebre Selassie újra bevethető, ha Bargfrede továbbra sem játszhat, Sahin helyettesítheti. Veljkovics megsérült a Schalke-mérkőzéseb, ha nem játszhat, Langkamp kerül a helyén a pályára.

Kapcsolódó

BUNDESLIGA-MÉRLEG (MÖN–WER)


ÖSSZESEN: 99 mérkőzés, 38 Gladbach-győzelem, 23 döntetlen, 38 Werder-győzelem/ 168–152-es gólkülönbség
MÖNCHENGLADBACHBAN: 49–29–9–11/ 112–66
A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Brémában 3–1 (az ősszel), Mönchengladbachban 2–2 (a 2017–18. évi idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (az összes tétmeccsen): Jupp Heynckes 15, ill. Claudio Pizarro 8 gól

BUNDESLIGA, 28. FORDULÓ. Sport2 15:30 FC Augsburg–TSG 1899 Hoffenheim  (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba); Sport2 18:00 BV Borussia Mönchengladbach–SV Werder Bremen (kommentátor: Fülöp László)