A győzelem csoportelsőséget ér • SportTV

A győzelem csoportelsőséget ér

Sport TV avatar Sport TV 2019. 06. 12. 08:30    
Olvasási idő: < 1 perc

Remekelt eddig a magyar férfikézilabda-csapat a jövő évi, három országban (Ausztria, Norvégia, Svédország) rendezendő kontinensbajnokság 7. csoportjának selejtezőin. Az első négy mérkőzésen abba a kedvező helyzetbe hozta magát, hogyha megnyeri az ötödiket, azzal egyben megszerzi a csoportelsőséget is.

Az oroszok ellen nagy csatában szerzett 3 pont után Vágsellyén már kettő is elég lenne a csoportelsőséghez (Fotó: mksz.hu)

A legfőbb rivális oroszok elleni idegenbeli győzelemmel és hazai döntetlennel kétpontos előnyt szerzett a Csoknyai István és Matics Vladan álltal irányított nemzeti csapat. Szerdán kora este Vágsellyén az eddig pont nélkül álló, minden mérkőzését elvesztő szlovák válogatott ellen kell páyára lépnie. Ha a papírformának megfelelően legyőzi házigazdáját, már behozhatatlanul első, függetlenül a hátralévő mérkőzések eredményétől.
A keretből ezúttal a kapitányok a játékosokkal történő egyeztetés után kihagyták a Veszprém magyar bajnok és BL-ezüstérmes csapatának két ászát, Mikler Rolandot és Lékai Mátét. A gárdának nélkülük is ki kell harcolnia a győzelmet a szlovákok ellen, akiket egyébként tavaly októberben Érden 30–22 (16–9)-re könnyedén megvert.
A csoportelsőségnek egyébként inkább pszichikai jelentősége van, illetve némi előnyt jelenthet a kiemeléseknél a 24-es döntő csoportjainak sorsolásakor, amelyet egyébként Bécsben, az Erste Bank Campuson június 29-én pénteken ejtenek meg.

Sport1 17:15 Szlovákia–Magyarország férfi Eb-selejtező, Vágsellye (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Juhász István és Pásztor István)