Újabb „első osztályú” meccs a Bundesliga2-ből • SportTV

Újabb „első osztályú” meccs a Bundesliga2-ből

Sport TV avatar Sport TV 2019. 08. 05. 17:51    
Olvasási idő: < 1 perc

Már mutattunk az új Bundesliga 2-bajnokságból együtt kiesett és visszaigyekvő két csapatot, most egy újanbb páros következik, amelynek tagjai „igazából” az élvonalba valók.

Legutóbb idén februárban a DFB-kupa nyolcaddöntőjében csaptak össze, Akkor a HSV a fehér mezes Berkay Özcan (itt fejpárbajban van Kevin Godennel) góljával 1–0-ra nyert a Grundig-Stadionban (Fotó: Getty Images)

A Nürnberg még a „pre-Bundesliga időkben” az ősnémet futball egyik nagy fellegvára volt, 7 ízben bajnoki címet szerzett, aztán 1961-ben és 1968-ban (újoncként) megszerezte 8. és 9. német bajnoki aranyát is. Még az elmúlt idényben is Bundesliga-csapat volt, sereghajtóként búcsúzott az élvonaltól.
A HSV-ről mindenki tudja, hogy egykori BEK- és KEK-győztes valamint az UEFA-kupából is van vesztes döntője. A Clubbal (az a nürnbergiek közismert beceneve) szemben „csak” 6-szoros német bajnok, de ebből négy a Bundesliga-korszakra esik. Ugyancsak közismert, hogy utolsó alapító tagként 55 élvonalbeli idény után esett ki a „modern” német bajnokságból, s bár az idény nagy részében feljutásra állt, sőt vezette is a másodosztály táblázatát, a gyengén sikerült hajrával még az osztályozóról is lecsúszott. Az új idényben tapasztalt mester, Dieter Hecking vette át az irányítást, természetesen a „kötelező” visszajutás feladatával.
A  nyitó fordulóban a Nürnberg  Dovedan 53. percben szerzett góljával elhozta mind a három pontot Drezdából, a HSV sokáig vesztésre állt otthon a Darmstadttal szemben, ám a csapatkapitány Aron Hunt a 98. percben (!) belőtt 11-esével sikerült a pontmentés.
A nagyobb változásokon a nyáron a Club esett át, a héten szerződtette tizedik (!) játékosát, a tapasztalt, de még mindig csak 25 éves Johannes Geist, aki  korábban a Greuther Fürth,  Mainz, a Schalke és a Sevilla csapatát, mi több, 2 BL-meccs mellett 13 Európa-liga-mérkőzése is van, amelyeken egy gólt szerzett. Ő még nincs bevethető állapotban, de a jövőben nagy erősítést jelenthet.

Sport2 20:30. Bundesliga2, 2. forduló: 1. FC Nürnberg–Hamburger SV (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)

Kapcsolódó

1. FC Nürnberg–Hamburger SV örök mérleg

Az összes tétmérkőzésen: 73 mérkőzés–19 Nürnberg-győzelem–16 döntetlen–38 HSV-győzelem/93–142-es gólkülönbség. Ebből a Bundesliga 2-ben: most játszanak először.
Nürnbergben: 36–13–11–12/58–48. Nürnbergben a Bl2-ben –.
A párharc legeredményesebbjei (összes mérkőzés): Heinz Strehl  (13 mérkőzés–9 gól–0 sárga lap), illetve Thomas von Heesen (20–9–4)