Felfelé indulnának • SportTV

Felfelé indulnának

Sport TV avatar Sport TV 2019. 09. 27. 14:37    
Olvasási idő: 2 perc

Eltérő kiindulási alappal, de mindkét péntek esti Bundesliga-csapatnak fontos lenne mindhárom pont megszerzése.

Az egyik berlini gólünnep a BVB elleni háromból. Lesz-e, s ha igen, hány ilyen pénteken este az an der Alter Försterei Stadionban? (Fotó: Getty Images):

A Cottbus 10 éve történő kiesése óta az Union az első „ex-NDK-s klub” a Bundesligában. (A mai lipcsei csapatnak semmi köze az egykor legendás, még a KEK-döntőig is eljutó Lok. Leipzighez.)  Az abszolút újonc nyúlfarknyi Bundesliga-története során egy olyan eredményt ért el, amelyre mindenki felkapta a fejét, mert éppenséggel bele is szólhatott ezzel a hármas bajnoki versenyfutásba. A 3. fordulóban ugyanis 0–1-ről fordítva 3–1-re legyőzte az egyik bajnokjelölt Dortmundot. Ez volt az első, de mostanáig az egyetlen teljes sikere az élvonalban, amelynek folytatásában reménykednek a csapat roppant lelkes ultrái.
A vendég Frankfurt az előző idény remeklései után jóval szerényebben kezdte az újat, ebben persze nem kis szerepe van a tavalyi szuper támadótrió teljes kiárusításának. A negatív szériából szintén egy BVB elleni bravúrral lábalna ki az Eintracht, igaz, a dortmundi döntetlenje nem nélkülözte a szerencsés momentumokat (egyenlítő öngól a hajrában…)  A csapat szereplésén kívül nagy hullámokat vet a klubban az utánpótlásközpont új vezetőjének kinevezése is. A posztra az exvilág- és kontinensbajnok Andy Möller az első számú jelölt (mi is emlékezhetünk rá, Lohar Matthȁus szakmai stábjának tagja volt a német futballikon magyar szövetségi kapitánysága idején), akit korábbi egy-két nyilatkozata miatt ellenségesen fogad az Eintracht-család egy része. Egykori kontinensbajnok társa, Fredi Bobic, a klub sportigazgatója azonban határozottan leszögezte: „Nem érdekelnek az ellenvélemények. Aki Müller ellen van, az a klub ellen is van.”
Az esti mérkőzés kezdő összeállításait tekintve Urs Fischer, az Union mestere van kedvezőbb helyzetben. Ismét bevetheti legtapasztaltabb emberei egyikét, az eltiltását letöltő, volt dortmundi Neven Szuboticsot és újra a csapatba állíthatja nigériai csatárát, Anthony Ujahot is. Elképzelhető, hogy a középpályán Bücher és Becker helyén Abdullahi és Mees kerül az együttesbe. A Frankfurt szakvezetője, Adi Hütter csapatkapitányát, Abrahamot valószínűleg Touréval váltja fel, a középpályára visszakerül Fernandes, aki  védekező kvalitásaival segíthet a belsővédőkettős előtti zárásban, a berlini támadások megszűrésében.

BUNDESLIGA, 6. forduló. Sport1 20:30  1. FC Union Berlin–SG Eintracht Frankfurt  (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Takács Rita, szakkomentátor: Várhidi Péter)