A felzárkózni igyekvők napja • SportTV

A felzárkózni igyekvők napja

Sport TV avatar Sport TV 2019. 09. 29. 12:26    
Olvasási idő: < 1 perc

Vasárnapi Bundesliga-csapataink közül egyedül a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg áll a középmezőnyben a másik három együttes a 13., a 15. és a 16. helyet foglalja el a Bundesliga bajnoki táblázatán. Azaz a SCF kivételével a másik három már ilyen korai stádiumban is felkészülhet a kiesés elleni harcra, amely köztudottan nagy motiváló erő.

Janik Haberer és Dawid Kownacki küzd a labdáért a tavaszi, 1–1 es Freiburg–Fortuna bajnokin (Fotó: Getty Images)

DÜSSELDORF–FREIBURG

A 15. helyen álló Fortuna győzelem esetén a 7. helyre ugorhat előre, a Werder megelőzésével. A fekete-erdei együttes viszont a táblázat tömörsége miatt egyenesen a 3. pozícióba rakétázhat előre.

A Düsseldorfnak nem megy igazán, Friedhelm Funkel edző körül egyre fogy a levegő, bár a tapasztalt mester tööb évtizedes pályája során már jó néhány khasonlóan nehéz szituációból kivágta már magát. A kezdő tizenegyben mégsem tervez túl nagy változásokat. A védelem bal oldalán alighanem Wimmer kezd Giesemann helyén. Hoffmann is bekerülhet a csapatba vagy a védelem közepén vagy a „hatos” pozíciójában.

Sokkal érdekesebbek a másik oldal, Christian Streich mester összeállítási tervei. A Kicker előzetese szerint Waldschmidt visszatérhet a csapatba, de nagy a verseny. Haberer lehet ismét a „hatos” (mélységi irányító), a támadó középpályás duó két tagja, Höler és Grifo helyet cserélhet. Ez utóbbi azért érdekes, mert éppen ez Sallai Roland posztja. Válogatott játékosunk ebben az idényben csupán 71 percnyi bizalmat kapott edzőjétől, a Magdeburg elleni elvesztett kupameccsen 61 percet játszott kezdőként, a bajnokságban a Köln elleni ugyancsak vesztes találkozón 10 percet, az éppen most a csapatba „visszakéredzkedő” Waldschmidt cseréjeként. Viszont a csapatnak jól megy, így nem valószínű, hogy Streich tartósan változtatna a kezdőn. Rolandnak tehát apránként kellene „újraépítenie” magát, hogy a végén isnét elfoglalhassa az a fix kezdő pozíciót, amelyet az előző idény egy részében elfoglalt az együttesben.

Késő este felvételről a Köln–Hertha alsóházi mérkőzést adjuk. A hét csapat tanbellaszomszéd, a berliniek 3 ponttal az osztályozós, 15. helyen állnak, a Bundesliga „alapító bajnoka” egy ponttal és egy hellyel előzi meg őket. A Hertha győzelemmel a 11. Vagy a 10., a Köln az esetleges 3 ponttal ugyancsak a 11. helyre léphetne előre.

BUNDESLIGA, 5. forduló. Sport2 15:30 Fortuna ’95 Düsseldorf–SC Freiburg (kommentátor: Fülöp László); Sport1 0:15  1. FC Köln–Hertha BSC (felv., kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)