Bravúroktól a balszerencséig • SportTV

Bravúroktól a balszerencséig

2020. 02. 09. 18:49    
Olvasási idő: 2 perc

A Telekom Veszprém és a Győri Audi ETO KC fölényes idegenbeli BL-győzelmétől a női EHF-kupa minden drámájáig sok minden szóba kerül a Harmadik Félidő legújabb részében.

A Sport TV történetében egyedülálló, nyolc magyar kupameccses hétvégét zárunk le a Harmadik Félidővel, amelynek összerakásánál a cipőskanalat is segítégül kellett hívnunk. Már csak azért is, mert minden csapatunkat pályára szólították, volt közöttük, amely bravúrt hajtott végre, akadtak sorsdöntő meccsen túljutók és sajnos van (a közvetlenül az adás előtt játszó DVSC Schaeffler), amelytől most kellett elköszönni legalább őszig.

A Telekom Veszprém például összességében vagy 50 percen keresztül iskolajátékot mutatott be a Porto otthonában, és hétgólos győzelmével megőrizte esélyét a csoport első helyének megszerzésére. A siker egyik fő letéteményes Cupara volt, az ő bravúrjairól ugyanúgy megemlékezünk, mint a sérüléséből felépülő Lékai Máté, valamint a legjobb veszprémi meccsét futó Borozan góljairól. A férfiaknál a másik magyar BL-csapattól, a MOL-Pick Szegedtől hasonló eredményt vártunk itthon a dán Aalborg ellen, hiszen a Kékek idegenben hétgólos csapást mértek riválisukra. Ehhez képest most a hazai döntetlent annak fényében bravúrként kell értékelni, hogy a Szeged egyetlen másodpercig sem vezetett. Az eszement utolsó perc ugyanúgy terítékre kerül, ahogyan Mikler látványos védései is, sőt, még egy Bodó Richárd-interjúval is megpróbálunk rávilágítani a csata lényeges elemeire.

A női BL-ben még a Veszprémnél is nagyobb pofont osztott ki a Győri Audi ETO KC, amely 29-20-ra nyert Valceában, és 34 meccsesre nyújtotta veretlenségi sorozatát az elitligában. Veronica Kristiansennek meg úgy tűnt, jót tett a múlt heti vendégeskedés a Harmadik Félidőben, hiszen nyolc góljával a mezőny legeredményesebbjének bizonyult. Rajtunk ne múljon, most is részletesen elemezzük a teljesítményét! Az FTC-Rail Cargo Hungariából is előkerül egy gólzsák, a Rosztov-Donnak kilencet szóró Klujber Katrin, na meg a fantasztikus dolgokat művelő Márton Gréta is, de ők nem lehettek boldogok, hiszen az oroszok nyertek Magyarországon, így a Fradi szinte reménytelen helyzetbe került a negyeddöntőért zajló harcban.

Az Érdnek viszont klasszikus élethalálmeccse volt a női EHF-kupában a román Bistrita ellen, ami szó szerint az utolsó másodpercben dőlt el – a döntetlennel a románok javára. Szabó Edina, az érdiek vezetőedzője a stúdióban is a vendégünk lesz, kiderül, hogy a sok technikai hibán és a rutinon kívül mi hiányzott még a magyar együttesnek a továbbjutáshoz. A Siófoknak „csak” a csoportelsőség volt a tét a szintén román Magura Cisnadiei, ezt szállította is a címvédő, miképp a Grundfos Tatabánya is a férfiaknál a jó rajtot a La Rioja ellen.

A Sport1-en vasárnap 20:45-kor élőben jelentkezünk a Harmadik Félidő című kézilabda-magazinnal.