A Gladbach megtörné a freiburgi átkot • SportTV

A Gladbach megtörné a freiburgi átkot

Sport TV avatar Sport TV 2020. 06. 05. 15:06    
Olvasási idő: 2 perc

Pénteken este egy másod- és egy első osztályú találkozóval jelentkezünk a német Bundesligából.

A kabdáért harcoló Hüfer és Kramer kulcsszerepet játszhat péntek este is. Előbbi a freiburgiak házi gólkirálya, utóbbi exválogatottként sok tapasztalattal seg0thati a csikókat egy régen várt fekere-erdei győzelemhez (Fotó: Getty Images)

BOCHUM–ST. PAULI

Mindkét csapat jó néhány idényt eltöltött már az élvonalban is, de most elég messze vannak ettől a szinttől. Mindketten masszív középcsapatnak számítanak, de a jobbik, a Bochum 13 pontnyira van a „felső” osztályozós helytől, a St. Pauli viszont biztonságosnak mondható öt egységnyire jár az „alsó” osztályozóra kötelező Karlsuhétől.

Mindkét együttest kerülik a vereségek, legutóbbi hét fellépésből a Bochum nem kapott ki, a hamburgi csapat is csak egyszer, de az egy kiadós 0–4 volt Darmstadtban. Az iksz azonban jóval többször szerepel az eredménysorukban, a hazaiak négyszer, a látogatók háromszor remiztek legutóbbi féltucat fellépésükön. S mivel az egymás elleni meccseken is sűrű a pontosztozkodás –  ­ 21 találkozóból nem kevesebb mint tízszer ikszeltek,  most sem lenne nagy meglepetés, ha csak egy-egy pontot könyvelhetnének el a 90 percet követően.

FREIBURG–MÖNCHENGLADBACH

Az egymásnak gratuláló Embolo két, Thuram egy góllal járult hozzá a fordított párosítás 4–2-es gladbachi sikeréhez. A svájci válogatott támadó most sérült, a francia viszont bevethető  pénteken este (Fotó: Getty Images)

Az előző fordulóban mind az öt élcsapat megszerezte a három pontot, azaz a táblázat eleje jottányit sem változott. A hazai együttes éppen az egyik Gladbach-riválistól, a Leverkusentől kapott ki úhy, hogy Sallai Roland kezdőjátékos volt, mint a visszatérés óta mindig. Ráadásul négyszer egymás után a Kicker-előzetesben cserének jelölték, mégis kezdett remélhetőleg Streich mester most is bizalmat szavaz neki, és az induló 11-be jelöli.

A Gladbach számára amolyan nemszeretem-kirándulás a fekete-erdei. Nehezen hihető, de tény: a csikók eddigi 17 freiburgi Bundesliga-vendégjátékuk során egyetlenegyszer tudtak csupán nyerni, az sem ma volt: 2002 márciusában, amikor 1–0-ra győztek. Azaz a feladat most megtörni az „átkot”, hogy versenyben maradhassanak a BL-indulásért. Jelenleg éppen a negyedik helyen állnak, de csak 4-gyel jobb gólkülönbséggel a múlt héten a Freiburgot legyűrő Leverkusen előtt.

A vereség ellenére Christian Streich elégedett a védelemmel, nem is változtat, főként mivel Haberer még nem kész a visszatérésre. Lehetséges, hogy Schmid még a Bayer elleninél is lendületesebben fog játszani, pedig csereként beállva is jól teljesített. A vendégeknél Raffael visszatérhet az együttesbe lábsérülését követően, de a vádliproblémákkal küszködő Embolo és izomfájdalmai miatt  Johnson nem állhat Marco Rose rendelkezésére. Bensebaini helyén viszont alighanem Wendt kezd és Kramer is helyet kaphat a kezdő sípszókor a pályára lépő együttesben.

Kapcsolódó

Freiburg–Mönchengladbach örökmérleg

Összesen: 37 mérkőzés, 13 Freiburg-győzelem, 12 döntetlen, 12 Mönchengladbach-siker/ 55–51-es gólkülönbség. Ebből a Bundesligában: 35–12–12–11/ 51–46
Freiburgban: 18–11–5–2/ 33–15. Freiburgban a Bundesligában: 17–11–5–1/32–12
Az őszi idény mérkőzésén: Mönchengladbach–Freiburg 4–2. G.: Embolo (2), Thuram, P. Herrmann, ill. N. Schmid, Höler (2019. 12. 1.)
A legeredményesebbek (az összes mérkőzésen): Papiss Demba Cissé, Nils Petersen és Uwe Wassmer (3-3 gól), ill. Patrick Herrmann (13 mérkőzés–4 gól–1 lap)

2. BUNDESLIGA, 30. forduló. Sport1 18:30 VfL Bochum–FC St. Pauli (kommentátor: Méhes Gábor). BUNDESLIGA, 30. forduló. Sport1 20:30 SC Freiburg–BV Borussia Mönchengladbach (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hegyi Iván)