Győrből egy kissé Dortmund lesz • SportTV

Győrből egy kissé Dortmund lesz

2020. 11. 06. 17:46    
Olvasási idő: 2 perc

Egy szinttel lejjebb nem szokatlan, hogy egy európiai kézilabdakupában valamely csapat feladja pályaválasztói jogát. Most ez az eset a női Bajnokok Ligájában történik meg, az egyik oldalon magyar részvétellel.

Amandine Leynaud nemcsak a francia válogatottnak, a Győri Audi ETO-nak is meghatározó klasszisa (Fotó: Getty Images)

Általában a gyengébb, esélytelenebb együttes szokott lemondani a pályaválasztói jogról, megspórolni akarván a rendezés, ebben különösképp a vendéglátás költségeit. “Covid-időkben” kissé megemelkedtek a költségek (kötelező tesztek garmadája!). Így a Dortmund és a Győr megegyezett egymással, hogy mindkét mérkőzésüket a Rába-parti városban játsszák le. Azért a Ruhr-vidéki klub kézilabdaszekcióját nem lehet a profi futballcsapat lehetőségeihez, költségvetéséhez mérni, az Audi ETO nemcsak hegyományaiban, eredményeiben, hanem anyagi kondícióiban is lényegesen magasabb szinten áll a BVB kéziseinél, így magára vállalta a többletkiadásokat annak a fejében, hogy így mentesül  a négyszeres “tesztfesztiváltól”, meg az esetleges karanténmizériától is. Ennek  következtében mintegy 46 órán belül két ízben is megmérkőzik a két együttes az Audi Arénában, pénteken papíron, sőt konkrétan is  a Borussia pályaválasztásával.

Az ETO címvédőként második a B-csoportban, 8 ponttal, jobb gólkülönbségével megelőzve az ugyanannyit gyűjtő Odensét és Brestet. A Dortmund csupán 2 pontos 5 meccs után, első ízben szerezhetne ponto(ka)t pályaválasztóként. 155 kapott góljával a német csapaté a csoport legkevésbé hatékony védelme, az egész 16 csapatos mezőnyben csak a másik német együttes, a Bietigheim kapott nála több gólt.
A Győr norvég klasszisa, Veronica Kristiansen 30 góljával harmadik az idény BL-góllövőlistáján.
Szerdán a Dortmund nagy meglepetésre kiesett a Német Kupából, mivel a nyolcaddöntőben 26–25-re kikapott a Buxtehuder SV-től.

“Ez mindenkinek fura, hogy egymás után két meccset játszunk, de a Dortmundnak még nehezebb, mert ők jönnek ide játszani.  Mindenképpen megoldást kell találnunk, hogy játszhassunk, és én nagyon boldog vagyok, hogy játszhatunk azután, hogy a múlt héten  nem tehettük meg. És természetesn remélem, hogy megnyerjük a meccset. Azt hiszem, ellenfelünk erős csapat, de ha BL-t játszol, nem lehet nagy különbség. Nekünk van több tapasztalatunk a BL-ben, és otthon játszunk, így azt várom, hogy nagyon jó kézilabdát játsszunk és akkor nyerünk. Nagyon komolyan kell vennünk ezt a mérkőzést. Bármikor meglepetést szerezhetnek. Harcos csapat, de mi jobban fogunk küzdeni ” –  nyilatkozta Armadine Leynaud, az ETO világklasszis francia kapusa a klubhonlapnak adott video-miniinterjújában.   

NŐI KÉZILABDA BL, B-csoport. Sport1 18:15  BV Borussia 09 Dortmund–Győri Audi ETO KC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pigniczki Krisztina, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila)