Közép-kelet-európai csata a röplabda Eb-n • SportTV

Közép-kelet-európai csata a röplabda Eb-n

2021. 09. 03. 11:21    
Olvasási idő: < 1 perc

A négy országban elkezdett, kéthelyszínes playoff-fal folytatandó férfi röplabda Eb-ről folytatjuk közvetítéssorozatunkat. Ma a lengyelországi csoport egyik érdekesnek ígérkező mérkőzésével jelentkezünk a krakkói Tauron Arenából.

A belgák elleni győzelem után a címvédő szerbek az ukránok ellen is esélyesebbek (Fotó: eurovolley.cev.eu)

A szerb–ukrán találkozó mindkét résztvevője győzelemmel kezdte a tornát. A szerbek a jó játétékerőt képviselő belgákat 3:1-re győzték le úgy, hogy a harmadik játszmát vesztették el 25:16-ra. Az ukránok viszont hatalmas csatában múlták felül a görögöket, kétszeres hátrányból  egyenlítve, illetve a döntő játszmában elért 15:6-os sikerrel fordítva.
Az esélyesebbnek azért a szerbek számítanak, ők a címvédők, az előző – szintén négy ország rendezésében zajló – kontinensbajnokságon harmadszor szereztek aranyérmet, emellett egy ezüstöt és 8 bronzot is szereztek már, 12 érmükkel (beleszámítva a jogelőd jugoszlávok, ill. szerb-montenegrói csapat által szerzett medáliákat –  az öröktáblázat 3. helyén állnak éremszámban a volt Szovjetunió (12–0–2) és Olaszország (6–4–3) mögött.
Az ukránok eredménysora sokkal szerényebb, ez csupán a hatodik Eb-szereplésük, a 7. helynél még nem végeztek jobban.
A két együttes első találkozóján az Eb-n a szerbek közül Alekszandar Okolics (20 pont a csapat által összesen elért 78-ból), az ukrán csapatból pedig Oleh Plotnickij (24/82) és Dmitro Vjeckij (21/82) emelkedett ki, legalább is a megszerzett pontok mennyiségét tekintve.

A hatcsapatos csoportok első 4-4 helyezettje jut a rájátszásba, onnan már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

RÖPLABDA EB. csoportkör. Sport2  20:30 Szerbia–Ukrajna csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Hóbor Béla)