Szlovén–bolgár párharc a csoportmásodik helyért • SportTV

Szlovén–bolgár párharc a csoportmásodik helyért

2021. 09. 07. 12:38    
Olvasási idő: < 1 perc

A B-csoport egy, a második helyért futott versenyben fontos mérkőzésével folytatjuk közvetítéssorozatunkat a férfi röplabda Európa-bajnokságról.

Sikeres bolgár sánc a csehek ellen győztes rangadón Ostravában (Fotó: eurovolley.cev.eu)

A csehországi csoportban mindkét együttes három mérkőzésen van túl, 2–1-es győzelem-vereség mérleggel. A bolgárok szettveszteség nélkül győztek elsőre Montenegró ellen, aztán fordulatos találkozón 1:0 majd 1:2 után fordítva a döntő szettben 15:11-es sikerrel zárták a házigazda csehek elleni mérkőzést. A harmadik találkozón 3:1-re kikaptak a csoportfavorit és az Eb egyik esélyesének is számító Olaszországtól.
A szlovénok 3:1-re kikaptak a csehektől, majd 3:0-ra megverték Montenegrót és ugyancsak szettveszteség nélkül Fehéroroszországot is.  Így egyelőre a 6 pontjukkal másodikak a 9 pontos olaszok mögött, eggyel előzik meg a bolgárokat. Mivel azonban pontegyenlőség esetén az egymás ellen elért eredmény dönt, a szerdai győzelem virtuális egy „plusz pontot” jelenthet a győztesnek.

RÖPLABDA EB, csoportkör. Sport2  16:00 Szlovénia–Bulgária csoportmérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Nyári Sándor)