Lengyelország: tovább a hibátlan úton? • SportTV

Lengyelország: tovább a hibátlan úton?

2021. 09. 06. 17:18    
Olvasási idő: < 1 perc

Négy országban rendezik az idei férfi röplabda kontinensbajnokságot, ám egy „fő helyszín” azért van a négy társrendező között. Ez pedig Lengyelország, hiszen a négyes döntő mérkőzéseit Katowicében rendezik.

Lengyel diadalmámor a szerbek elleni rangadó után. Hasonló örömkép készület a belgákkal vívott meccset követően is... (Fotó: eurovolley.cev.eu)

A lengyel válogatott jól áll azzal a tervvel, hogy minden hazai sportcsarnokot kipróbáljon a tornán. Csoportmeccseit ugyanis a krakkói Tauron Arenában játssza, ha elsőként jut tovább, a gdanski Ergo Arenában kerül sor a nyolcad-, ottani győzelem esetén a negyeddöntőjére is, aztán következhet a katowicei Spotek, az elődöntő és a helyosztók színhelye.
Eddig minden simán ment. Vital Heynen, a belga sikeredző együttese a nyitó mérkőzésén ugyan szettet „hagyott el” az outsider portugálok ellen, ám utána hatalmas, több mint két és fél órás küzdelemben diadalmaskodott a csoportrangadón Szerbia fölött, a gigászi csatában az utolsó két pont döntött a hazaiak javára. Ezután a lengyel gárda a portugálok ellenivel azonos különbséggel 3:1-ra megverte Görögországot, így 8 ponttal vezeti az A-csoport táblázatát.
Ellenfele, a belga együttes két vereséggel kezdett (1:3 Szerbia és 2:3 Portugália ellen), viszont 3:0-la legyőzte a görögöket, és 4 szerzett pontjával egyelőre a 4., továbbjutó helyen áll.  A papírforma szerint nem esélyes a házigazdák ellen, így potenciális továbbjutása az ötödik, utolsó fordulóban az ukránok elleni csatában dőlhet el.

RÖPLABDA EB. csoportkör. Sport2  20:30 Lengyelország–Belgium csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Nyári Sándor)