BL-rajt – magyar zöld-fehér csapatokkal • SportTV

BL-rajt – magyar zöld-fehér csapatokkal

2021. 09. 11. 10:55    
Olvasási idő: 2 perc

Szombaton megkezdődik a női kézilabda Bajnokok Ligája. Rögtön az első versenynapon fellép mindkét magyar klassziscsapat, az ötszörös győztes, legutóbb bronzérmes Győri Audi ETO és a már sokadszor a négyes döntőt megcélzó, de odáig még sosem eljutó FTC-Rail Cargo Hungaria. Utóbbi Németországban rajtol, az ETO pedig egyenesen a címvédővel kezdi meg az idény küzdelmeit.

Bírő Blanka mindkét pont elhozásában remémnykedik Dotmundból (Fotó: fradi.hu)

DORTMUND–FTC  

A magyar bajnokcsapat a hasonló cipőben járó – ugyancsak meglepetésre országa bajnokságát megnyerő – Dortmunddal kezdi meg BL-szereplését az A-csoportban. Nem megbántva a Fradi háromszoros sorozatbajnok labdarúgóit, abban a sportágban jóval kevesebb esélye lenne a zöld-fehéreknek a fekete-sárgák ellen egy idegenbeli (BL-) sikerre.

A női kézisek 11 gólos sikerrel kezdték meg az idény tétmeccseinek sorozatát a legutóbbi bajnoki bronzérmes Mosonmagyaróvár ellen. A újoncok közül a montenegrói irányító, Itana Grbics az első félidőben visszafogottabb teljesítményt nyújtott, a másodikban aztán megmutatta klasszisát.

”A német csapatokra jellemző, hogy sosem adják fel, nagyon egységesek.

Mindig tartják magukat. Még nem találkoztunk a Dortmunddal, még a felkészülést is csak csütörtökön-pénteken kezdtük, addig a Mosonmagyaróvárral foglalkoztunk. Ez a két napunk van, hogy teljesen felkészüljünk a mérkőzésre. Szombaton győzni megyünk Németországba” – mondta a fradi.hu-nak Bíró Blanka, a csapat válogatott kapusa.
Legyen úgy! – mondhatnák erre a klub és a magyar kézilabdázás elkötelezett hívei, akik közül reméljük sokan választják szombat délután a Sport1-et.

GYŐR–VIPERS

A győriek minden fronton a trófeáért harcolnak – ígérték a szezon előtti idénynyitó alkalmon szurkolóiknak. A BL-rajton ehhez nem ártana egy önbizalomnövelő győzelem a címvédő, ezzel az ETO  sikerszériáját megszakító Vipers ellen, amelyet eddig háromból háromszor sikerült legyőzniük tavalyelőtt, valamint háromból háromszor összesen Győrött… (Fotó: gyorietokc.hu)

S reméljük, utána nézőink fel sem állnak a karosszékből, mert a budapesti zöld-fehérek után következik a győri zöld-fehérek Bajnokok Ligája-startja, az ugyancsak 8 csapatos B-csoportban.

Az ő ellenfelük fajsúlyosabb, mint a Fradié, mert a trófea védője, a norvég Vipers Kristiansand, amely öt (!) korábbi ET0-játékossal, a norvég Heidi Lökével, Katrin Lundéval és Nora Mörkkel, a cseh Jana Knedlikovával és a frissen igazolt magyar Tomori Zsuzsával érkezik az Audi Arénába.
Korábban a két klub – illetve jogelődeik – 7 alkalommal csapott össze. Még 2004-ben és 2005-ben, amikor a győriek még az EHF-kupában szerepeltek, két oda-vissza párharcot vívtak az akkor még Vag HK-nak nevezett Vipers-elődcsapattal, ez első elődöntő volt (27–29 és 30–20), a második nyolcaddöntő (33–25 és 38–29, kettős ETO-győzelem). A „modern idők” három találkozóját egyaránt 2019-ben játszották, a középdöntő csoportkörben Győrött 33–29-re, Kristiansandban 33–26-ra nyert az Audi ETO, a budapesti négyes döntő elődöntőjében pedig 31–22-re. Az összesített mérleg tehát győri szempontból remek: 6 győzelem, egyetlen vereség mellett.

„A BL nagyon hamar kezdődik az új szezonban. Van pár új csapat és új jó néhány új játékos is.  Velünk is hasonló a helyzet, van néhány új játékosunk, akikkel meg párszor együtt kell játszanunk. Gyakorolnunk kell még, de persze a Vipersnek is szüksége van még a gyakorlásra. A Vipersről az a véleményem, hogy játékosai inkább támadó játékosoknak tűnnek, azt hiszem, védekezésben lehetnek kisebb gondjaik, ott jobbak lehetünk. Mi is szenvedtünk egy kicsit védekezésben Siófokon, szóval nekünk is fel kell készülnünk, és sokkal jobban teljesíteni. Úgy gondolom, izgalmas meccset játszunk szombaton” – nyilatkozta a klubhonlapnak mini-videointerjújában Veronica Kristiansen, az ETO norvég klasszisa.
A honlap Tomori Zsuzsannát is megszólaltatta. „Nagyon várom már a találkozót, minden nagyon hirtelen történt velem, őszintén megmondom, nem tudom mikor izgultam utoljára ennyire meccs előtt, mint most. Az Audi Arénában mindig öröm pályára lépni, remek a hangulat, nagyon várom már a mérkőzést” – mondta az ETO-val három alkalommal BL-győztes, a magyar válogatottal annak idején Eb-bronzérmes, olimpiai 4. átlövő.  

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör. Sport1 15:15 BV 09 Borussia Dortmund–FTC-Rail Cargo Hungaria (kommentátor: méhes Gábor, szakkommentátor: Tóth Tímea, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:45 Győri Audi ETO–Vipers Kristiansand (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkkommentátor: Deli Rita, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és  Tóth Tímea)