A Győr tartaná a száz százalékot • SportTV

A Győr tartaná a száz százalékot

2021. 10. 17. 12:13    
Olvasási idő: 2 perc

Afféle étvágygerjesztőül először megmutatjuk az orosz klassziscsapat és a svéd bajnok ütközetét, utána jön a "főmérkőzés", a győriek odensei vendégjátéka a női kézilabda BL B-csoportjából. S végül ne maradjanak le a Harmadik Félidőről sem a kézilabda szerelmesei!

Silje Solberg, a norvég válogatott és az Aufódi ETO kapusa jó meccset é győzelmet vár Odensében a magyar rekordbajnoktól (Fotó: Getty Images)

CSZKA MOSZKVA–SÄVEHOF

Két meccs után két ponttal csupán 5. a B-csoportban a legutóbbi négyes döntős CSZKA, igaz, eggyel kevesebbet játszott a riválisok zöménél. A Krim elleni meglepő nyitó fordulósgyőzelem után a svéd bajnok két skandináv vetélytárstól, a Vikingtől és az Odensétől is kikapott. A Sävehof balátlövője Jasmina Roberts a második az egész sorozat góllövőlistáján 4 találattal kevesebbel a dortmundi Alina Gijseelsnél. A CSZKA klasszis balátlövője Polina Vedehina műtéten esett át Spanyolországban, visszatérésének időpontja a bizonytalan. A két csapat először mérkőzik meg a nemzetközi küzdőtéren, korábban sosem találkoztak.

ODENSE–GYŐRI AUDI ETO

A Győr a mezőny egyetlen hibátlan csapata, mindhárom mérkőzését megnyerte. Az ETO-é a mezőny leghatékonyabb támadójátéka is, 98 gólt szerzett, ez 32.7-es meccsenkénti átlagnak felel meg. A 3. helyezett Odense egyetlen vereséget szenvedett eddig, a Metztől kapott ki hazai pályán 27–21-re. Az Odense holland  jobbátlövője, Dione Housheer a harmadik a BL-góllistán, 23 találattal. A Győr az eddigi négy találkozásból háromszor megverte a  dánokat, a negyedik találkozójuk 32–32-es döntetlennel ért véget.
A győri klubhonlap a norvég kapus Silje Solberget szólaltatta meg szokásos beharangozó miniinterjújában:
„Mindig jó érzés egy kicsit a válogatottban lenni, mindenkinek jó élmény és érzés. Természetesen ide visszatérni is jó érzés. Kedden volt az első edzés, amelyen mindenki jelen volt. Akkor egy jót edzettünk, az egész hét egy jó kis felkészülés volt a hétvégi Odense elleni mérkőzésre. Tavaly döntetlent játszottunk idegenben az Odensével, Kemény meccs volt, többször is többgólos előnybe kerültek ellenünk az utolsó tíz percben is vezettek de sikerült döntetlenül végeznünk. De az idén jobban akarunk szerepelni. Az Odensének jó és sokat futó csapata van, ez tipikus dán mentalitás. Szerinten a kulcs az lehet, hogy keményen védekezünk, lesznk véések, s azokból tudunl lerohanásokat indítani. Tudjuk, hogy jó a csapatuk, így ól fel kell készülnünk a héten és akkor képesek leszünk egy jó meccset játszani Dániában ” – nyilatkozta az Audi ETO klasszis kapusa.

A győriek mérkőzés ezután következik szokásos elemző, beszélgetős, játékos stúdióműsorunk, a Harnadik Félidő, amelynek sztárvendége Itana Grbics, a Fradi montenegrói válogatott klasszisa lesz.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör. Sport1 13:45 CSZKA Moszkva–IK Sävehof (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Deli Rita, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:45 Odense Handbold–Győri Audi ETO (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Deli Rita); Sport1 17:30 Harmadik félidő kézilabdaműsor (műsorvezető: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila, Deli Rita)