A Győr őrizné hibátlanságát a BL-bajnoktárs ellen • SportTV

A Győr őrizné hibátlanságát a BL-bajnoktárs ellen

2023. 10. 01. 09:47    
Olvasási idő: 2 perc

Az ötszörös BL-győztes Győr a kétszeres exbajnok Buducsnosztot fogadja a BL-csoportkör negyedik fordulójában. Remélhetőleg minimum kettőre szaporítva a százszázalékosok számát az idényben: a német Bietigheim már 4 meccs után az, a másik csoportban a szlovén Krim és a dán Ikast a győri meccsel egy időben egymással harcol e státus megtartásáért

Ana Gros góljaival sokat tehet a megyedik győri BL-sikerért (Fotó: gyorietokc.hu)

SÄVEHOF–CSM (A-csoport)

A Sävehof az egyetlen az A-csoportban, összesen a három egyike, amely még nem szerzett pontot három játéknap alatt. A CSM kétszer kapott ki – a Bietigheimtől és a Győrtől, ha vasárnap is vereslget szenved, minden idők egyik legrosszabb startját könyvelhetné el a csúcsligában. A bukarestiek volt csapatkapitánya, Carmen Martin, aki két időszakot is töltött a CSM-nél, most a svéd bajnok játékosa. Az irányító Grace Zaadi sérülés miatt nem léphat pályára a hazaiaknál, csapata 77 gólt szerzett eddig. Cristina Neagu harmadik gólja a meccsen a 1050. lesz a BL-ben, ezt a határt eddig egyedül Jovanka Radicsevics érte el.

 

GYŐR–BUDUCSNOSZT (A-csoport)

Az eddigi két legtöbb BL-mérkőzést nyerő csapat, a Győr (208 siker) és a Buducsnoszt (158) meccsel az Audi Arenában vasárnap. A montenegrói bajnok legutóbb a 2005–06-os csoportkörben vesztette el az első négy meccsét a kupában – éppen a Győr ellen. Csak a DVSC (100) és az FTC (107) kapott több gólt az idényben, mint a Buducsnoszt (96). Az ETO megnyerte a két fél legutóbbi 12 (!) mérkőzését, a Bemax legutóbb 2016 februárjában tudta legyőzni a zöld-fehéreket. Összesen 27 BL-csatán vannak túl, ebből 20-at az ETO, hármat a Buducsnoszt nyert meg, 4 döntetlen mellett.
„A Buducsnoszt jó csapat fiatal játékosokkal. Mindig izgalmas ellene játszani, mert olyan tapasztalt kézilabdázói vannak, mint Milena Raicsevics, aki egyben a csapat vezetője is. Számunkra az a legfontosabb, hogy az elmúlt meccsek tapasztalataira építkezzünk, és precízen építsük fel a saját játékunkat. Jó hangulat van a csapatban, mindenki motivált erre a meccsre!” – nyilatkozta Ulrich Kirkely, az ETO dán szakvezetője.

A meccs után a Harmadik Félidő talkshow-ban mind a négy kupacsapatunk szereplését alaposan kitárgyaljál szakértőink. Biztosan 1-1 győzelem, döntetlen és vereség kerül szóba, ám reményeink szerint a műsor kezdetére a győzelmek száma már kettőre szaporodik.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, 4. forduló. Sport1 13:45  IK Sävehof–CSM Bucuresti (kommentátor: Gyulai Miklós,: Deli Rita, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 15:45 Győri Audi ETO KC–ZSRK Buducsnoszt-Bemax (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Kopornyik Zsolt, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 17:30 Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető:  Petur András, szakértő: Borsos Attila, Császár Gábor és Tóth Tímea)